Не хвилюйтеся, Яценюк відкинув пропозицію премєрства. Але взяти відповідльнітсь не проти

Теоретично Яценюк готовий стати прем'єром, але після того, як Янукович виконає усі вимоги, а нове призначення підтримають усі опозиційні партії і Майдан. Яценюк виступав на Майдані так заплутано, що частина людей подумала, що він уже у вівторок замінити Азарова і рвалася на сцену аби висловити своє обурення. Журналісти згодом таки розшифрували, що на даний момент Яценюк пропозицію не приймає.

"Неправильно навіть ставити питання про згоду на прем’єрство. Це має бути рішення Майдану, а не Януковича. Ми готові брати на себе відповідальність за долю країни. Але на тих умовах, які виставляємо ми", - сказав він журналістам і згодом написав на ФБ. Лідер Батьківщини пояснив, що в разі гіпотетичного премєрства когось із опозиції Тимошенко має бути звільнена, а курс на євроінтеграцію продовжений.

Багато з майданівців обурювалися, що вони стояли не за Яценюка.

Проте відставка Януковича передбачає, що його хтось відразу замінить. За Конституцією в.о. президента стає прем'єр, тобто Азараов. Отже Майдан має спокійно сприймати, що хтось із політиків на хвилі протестів очолить уряд до відставки Януковича.

З іншого боку, щоб залишатися впливовою силою і щоб Майдан не використовували нинішні політики, він має створити свою партію, яка б претендувала на владу. Тоді логічна заміна "чужого" політика у владі на "свого" не викликатиме обурення і відчуття, що тебе обдурили.

яценюк майдан політика

Знак гривні
Знак гривні