Майдан не штурмували - можливо, саме через мобілізацію

Майдан цієї ночі не штурмували.

Анатолій Гриценко, який повідомив про можливий штурм, вважає, що " Коли сьогодні опівночі на Майдані стояли 10 тисяч, стало ясно, що жоден Беркут не рипнеться штурмувати".

В результаті повідомлень про можливий штурм вночі на Майдані зібралося більше людей, ніж зазвичай по ночах. Люди брали з собою ліхтарики, проходили інструктаж, отримували засоби для особистого захисту.

"Ми з Вами знову переконалися: сила Майдану і запорука його безпеки - це кількість людей і їхня тверда мотивація, - вважає Анатолій Гриценко.

Коли сьогодні опівночі на Майдані стояли 10 тисяч, стало ясно, що жоден Беркут не рипнеться штурмувати.

Наші автомобільні дозори це також підтвердили: небезпечних переміщень спецпідрозділів і на даний момент, 05:20 ранку, немає. Комендатура Майдану завчасно організувала роботу по зміцненню барикад, посиленню охорони, підготовці мобільних груп підсилення.

Це дуже важливо, адже влада не відмовилася від силових дій проти Майдану, плани зачистки розроблені, підрозділи чекають лише команди - не цієї, так іншої ночі. Тож маємо бути пильними й надалі."

Тим часом сьогодні вранці у центр таки стягують силовиків - але це вже, схоже, для охорони чергового Антимайдану в Маріїнському парку.

Скріншот з сайту УП

Як повідомляє кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, у Київ під ранок заїхали більше 70 автобусів із учасниками Антимайдану з південно-східних регіонів країни.

Напередодні ввечері спецпоїздами з Донецька виїхали 3 тисячі людей на підтримку провладного мітингу.

Імовірно, силовики стягаються для підтримки засідання провладної більшості у Верховній Раді, яка 16 січня планувала проголосувати державний бюджет на 2014 рік.

Не виключено, що у випадку блокування сесійної зали "регіонали" можуть провести виїзне засідання.

антимайдан Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні