Провокацію на Євромайдані з побитою дівчиною розкручував канал 112, який приписують Захарченку (ВІДЕО)

За активісткою благодійної організації, яку нібито пограбувала охорона Євромайдану напередодні Нового року, стоїть фонд, керівники якого підтримали «Антимайдан», пише сайт Crime.in.ua.

А розкрутив цей скандал ТВ-канал, кінцевим власником якого деякі ЗМІ вважають міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

У співробітниці гуманітарного фонду "Глобальна служба допомоги" відібрали гроші, зібрані на Євромайдані, за вказівкою нардепа від "Свободи". Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила співробітниця благодійного фонду Лідія Белашова.

За словами Белашової , йдеться про інцидент , який стався 31 грудня 2013, коли охорона Євромайдану відібрала у неї кошти, зібрані на лікування онкохворої дівчинки, що перенесла сім операцій.

Вона додала, що охорона Євромайдану попросила її зайти в будівлю Будинку профспілок для перевірки документів. "Там відібрали документи, порвали при нас, відібрали особисті речі, не погребували полазити в жіночих сумочках... Нас завели у профспілку, на другий поверх, ми повернули ліворуч, останні двері праворуч. І там сидів чоловік, мені він на той момент був ще не знайомий. У нього був бейджик "охорона майдану"... Вони нас як би і не силою, але під ручки туди завели. Коли почали забирати особисті речі - природно - бунт. Вони почали заламувати, почали мені руки ламати. Чотири людини мене заламували”, - сказала Белашова.

За її словами, вона пригрозила, що звернеться до міліції, на що їй відповіли, що: "Нам міліція не страшна, міліція з народом". Коли Белашова намагалася викликати міліцію, у неї відібрали телефон.

"Вилучили всі зібрані гроші, пластикові коробочки (для збирання). У сумці лежали мої особисті гроші, які вони теж забрали. Потім вони почали мене заламувати. Мене чотири людини заламали, як злочинницю, так, що я носом підлоги майже торкалася. Коли мене виводили з кабінету - цей чоловік сказав зганьбити нас по всьому Майдану", - сказала співробітниця благодійного фонду. За її словами, після цього її взяли за руки й за ноги, підняли спідницю і "з голою дупою" понесли по Майдану. Вона додала, що її подругу взяли за руки й пожбурили по сходах з переходу, від чого вона отримала вивих ноги.

Белашова додала, що "вони приватизували Майдан і вважають, що дівчинка не потребує допомоги, тільки Майдан потребує допомоги".

Крім того, за словами співробітниці благодійного фонду, вона впізнала чоловіка, за чиєю вказівкою було зроблено все вищесказане. Вона вказала на народного депутата від ВО "Свобода" Михайла Блавацького. Крім того, за її словами, по вказаних подіях порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.186 КК України (грабіж).

У свою чергу в штабі національного опору вважають цю справу добре розпіареною провокацією.

Про це у коментарі "Українській правді" сказав Арсен Аваков.

За його словами, був тільки факт, коли жінка намагалася збирати гроші нібито на потреби Майдану, але охоронці акуратно вивели її за периметр.

Аваков повідомив, що міліція в середу приходила в Будинок профспілок "оглянути місце події".

У Штабі національного опору розцінили це як "абсолютно провокаційну дію".

За словами Авакова, цим питанням зараз займаються генерали Андрій Кожем'якін (депутат від Батьківщини) і Микола Паламарчук (УДАР).

Журналісти CRIME.in.UA в свою чергу досліджували «Глобальну групу допомоги».

Згідно з даними Єдиного державного реєстру, заснований цей благодійний фонд в Києві в останніх числах серпня минулого року, контролюючі органи взяли його на облік вже 2 вересня. Хто хоч раз у житті намагався зареєструвати юрособу, здивується такій оперативності держструктур.

Засновниками «Глобальної групи» виступили два бізнесмена: луганчанин Роман Рожанський (нафтотрейдингова фірма «Атон» ) і севастополець Олексій Поздняков (будкомпанія «Євростандарт-буд»).

Поздняков, до речі, в 2012 році балотувався до Верховної Ради України за списком Партії пенсіонерів; в парламент, природно, не потрапив.

Скільком стражденним реально допомогла «Глобальна група допомоги» за кілька місяців бурхливої благодійної діяльності, зрозуміти зі звітів на її офіційному сайті практично неможливо. Але, що кидається в очі, активісти фонду вербують у соцмережах волонтерів, обіцяючи їм погодинну оплату праці плюс преміальні.

Як відомо, волонтери - це добровольці, які працюють безоплатно. Більш того, ми пам'ятаємо минулорічні скандали з «липовими» благодійними фондами, «волонтери» яких отримували винагороду з коштів, зібраних нібито на лікування онкохворих дітей.

Персонажі, чия причетність до Фонду була нами встановлена​, пише сайт Crime.in.ua, видалили свої акаунти з соцмереж. Проте, CRIME.in.UA знайшов у BlogsPot аккаунт Івана Білоусова, одного з керівників «Глобальної групи». Його блог містить лише один запис, в якому детально розповідається, як погано буде українцям в Євросоюзі.

Але суть в іншому.

Скандал з активісткою «Глобальної групи» Лідією Белашової, нібито побитою та приниженою на Євромайдані, максимально «розкрутив» телеканал «112-Україна», кінцевим власником якого, як уперто стверджують деякі ЗМІ, є Віталій Захарченко. Той самий міністр внутрішніх справ, відставки якого вже другий місяць домагаються учасники Євромайдану.

Додамо, нещодавно, крім каналу 112, подібний сюжет - який спершу розмістили й ТЕКСТИ, створило й онлайн-телебачення Гром ТБ. В ньому також звинувачується охорона Майдану у катуванні підозрюваних у крадіжках.

Ось цей сюжет:

Втім, Гром ТВ, яке називає себе Громадським телебаченням, виявляється підробкою, як Abibas під Adidas.

Судячи з кількості підписників - на підробку ведуться не дуже сильно. Гром ТВ на Фейсбуку https://www.facebook.com/gromtvua - і, на противагу йому власне Громадське телебачення на Фейсбуку: https://www.facebook.com/hromadsketv

Нещодавно Гром ТВ почало співпрацю все з тим-таки каналом 112. А вони три чи 4 місяці тому зробили замовнийматеріал що відмивав імідж владики Павла із Лаври

антимайдан медіа Євромайдан пропаганда

Знак гривні
Знак гривні