Тактика партизанських вилазок не здатна змінити владу

Таку думку висловлює у своєму блозі на Українській правді Юрій Луценко. Він пише: я не підтримую рішення йти в Президенти різними колонами. Це добра ідея для демократичних виборів, але не для війни з мафією.

Я не розумію сенсу стояння Майдану до виборів 2015. Тактика "партизанських вилазок" до владних апартаментів не здатна забезпечити кардинальних змін.

Але сперечатися про це – неконструктивно.

Проте, ще є можливість переламати негативні тенденції. Для цього лише варто зробити з ВО "Майдан" не допоміжний загін для перемоги певної партії на президентських виборах, а організований рух мільйонів громадян по найму політиків. Бо суспільство вже не в 2004-му, коли шукали політичного месію. У 2014-му люди розглядають політиків як інструмент перезавантаження країни.

І першим тестом цього має стати вміння політиків домовлятися між собою. Я глибоко переконаний, що лише формула єдиного кандидата на чолі єдиної команди опозиції може забезпечити перехід на нашу сторону частини силовиків, бюрократії та депутатів.

Але, якщо вже Майдан не зміг подолати егоїстичне начало у вождів, то потрібне хоча б їх спільне рішення і особиста відповідальність щодо конкретного плану тотальної блокади влади з певного числа по всій території України!

Мета наступу – відновлення Конституції 2004 року, новий закон про вибори, об'єктивний склад ЦВК і дата дострокових виборів Президента в 2014 році.

Повторюсь: ніякої міліції не вистачить, щоб контролювати всю протяжність автострад, залізниць, всі підходи до адміністрацій та маєтків. Звалити межигірського колóса на глиняних ногах можливо. Аби була політична воля.

вибори-15 Євромайдан політика

Знак гривні
Знак гривні