Як впоратися з незаконними діями ДАІ?

Останнім часом ця наскрізь корумпована "контора" по вибиванню грошей з водіїв стала авангардом боротьби з акціями протесту - напевно, тому що її очільників та середню ланку цілком влаштовує поточний режим.

Така поведінка ДАІшників - це просто чудово. Люди вчаться спілкуватися з ними, захищаючи свою гідність та свої права. "Правоохоронці" остаточно втрачають рештки легітимності, і тим більше стимулів буде у нас для радикальної реформи МВС.

Отже, як не годувати систему, як не сплачувати хабарі та сумнівні штрафи?

По-перше, необхідно їздити тверезим і по правилам - це дозволить вам не платити хабарі, які є сенсом існування "продавців смугастих паличок". Економічний вплив - найсильніший, тому не годуйте систему, не платіть хабарів!

Не виходьте з машини, запишіть прізвище і посаду працівника ДАІ з його посвідчення, ніколи не віддавайте свої документи їм в руки.

По-друге, якщо вас зупинили дайці, і намагаються за щось "впаяти" сумнівний штраф, тобто збираються винести на місці адміністративну постанову про штраф за порушення водієм ПДР, ви маєте право в протоколі (у графі , передбаченої для написання пояснень ) письмово зазначити , що при винесенні постанови хочете скористатися юридичною допомогою адвоката.

При наявності такого запису у протоколі співробітник ДАІ не має права приймати рішення по адміністративній справі прямо на дорозі. Він зобов'язаний призначити водієві час і місце для розгляду справи за участю обраного особою адвоката або іншого фахівця в галузі права .

Тобто, якщо в протоколі буде такий запис, а працівник ДАІ , проігнорувавши ваше бажання , виніс постанову про накладення штрафу на місці зупинки, таке постанова підлягає скасуванню (принаймні її значно легше буде оскаржити в суді).

По-третє, завантажте собі детальну інструкцію про те, як поводити себе з ДАІшниками, яку створили адвокати Автомайдану та знайдіть в YouTube і передивіться відео того, як спілкуються з ДАІшниками учасники "Автомайдану" або "Дорожнього контролю"

старший інспектор ВДАІ Печерського РУГУ капітан міліції В.А. Козак: http://skoty.info/skot/kozak-valentyn/

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстару з'явилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

Євромайдан ДАІ спротив

Знак гривні
Знак гривні