Путін тисне на Україну через заробітчан?

Це класичний спосіб, який часом так само непрямо вживають і Сполучені Штати щодо різних латиноамериканських країн.

Громадяни України та інших країн, що мають можливість відвідувати Росію без віз, з 1 січня 2014 зможуть перебувати на її території не більше 90 діб упродовж півроку, якщо додатково не продовжать термін свого перебування.

Відповідні зміни до закону "Про правове становище іноземних громадян у РФ" підписав президент РФ Володимир Путін, - пише “Остров”.

"Термін тимчасового перебування в РФ іноземного громадянина, що прибув у Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи, не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, за винятком випадків, передбачених Федеральним законом, а також у разі, якщо такий термін продовжений відповідно до цього Закону", - зазначено в документі.

У разі порушення цієї норми іноземцям буде заборонено в'їзд до Росії впродовж трьох років.

На території РФ перебуває понад 11 мільйонів мігрантів, більшість із яких прибули з країн СНД. Серед них - близько 1,5 мільйона українців, з них 111 тисяч законно працюють, 350 тисяч приїхали до родичів.

За даними Федеральної міграційної служби РФ, понад мільйон громадян України працюють без оформлення відповідних документів. За інформацією ФМС Росії? кількість українців, яким заборонений в'їзд до Росії, за останній місяць збільшилася на 5 тисяч і досягла близько 25 тисяч чоловік.

міграція заробітчани росія

Знак гривні
Знак гривні