Повторні вибори в Раду: проходять Пилипишин і Поплавський. Багато порушень (інфографіка)

Станом на 15.00 іще не всі протоколи опрацьовано Центральною Виборчою Комісією, однак поки що по сумнозвісному 223 округу проходить сумнозвісний Пилипишин.

У 94 окрузі на Київщині лідирує самовисуванець Руслан Бадаєв.

По 132 окрузу на Миколаївщині (Первомайськ) вже опрацьовано 100% бюлетенів, і до Ради, за даними на сайті ЦВК, пройшов самовисуванець Микола Круглов.

Кропива ти моя, кропива - але з Пилипишиним іще сумніше.

У 194 окрузі перемагає Михайло Поплавський, а по 197 - Леонід Даценко від "Батьківщини".

Дані ЦВК станом на 15.00

За даними громадянської мережі "Опора", яка здійснювала спостереження за виборами, найпоширенішою проблемою на повторних виборах 15 грудня виявилася неврегульована законом присутність сторонніх осіб на виборчих дільницях та їх опосередкований тиск на членів комісій.

Нагнітали ситуацію групи невстановлених осіб, які перебували біля приміщень окружних виборчих комісій та пересувалися між дільницями.

Так, в окрузі № 223 спостерігачами ОПОРИ було зафіксовано перебування біля виборчих дільниць № 801023 , № 801024 груп молодих людей спортивної статури, які оголосили про свої наміри контролювати дотримання громадського порядку. Навколо 132 ОВК перебувало близько сотні осіб у незрозумілому статусі.

Випадки організованого підвозу виборців, видавання бюлетенів без пред’явлення паспортів і фотографування бюлетенів стали поширеними порушеннями дня голосування. Зокрема підвезення виборців мало місце на 8 % дільниць округу № 94, а фотографування бюлетенів зафіксовано на 10 % дільниць виборчого округу № 223 (Київ).

Найбільший тиск - на окрузі, де перемагає Пилипишин

вибори

Знак гривні
Знак гривні