Завтра о 12.40 в Апеляційному суді розгляд першої апеляції «в’язнів Банкової»

Також планується масове подання до ГПУ заяв про злочин правоохоронців.

У вівторок, 10 грудня, в Міжнародний день прав людини, о 8.00 активісти закликають усіх прийти до київського Апеляційного суду на вул. Солом'янська, 2-А, щоб зустріти всіх працівників суду, які йтимуть у цей час на роботу.

Річ у тім, що саме в цьому суді о 12.40 відбудеться розгляд першої апеляційної скарги у справі одного з 9-ти «в’язнів Банкової» - журналіста Валерія Гарагуца, якого 1 грудня жорстоко побив «Беркут», а потім він був затриманий і звинувачений в організації масових заворушень біля Адміністрації Президента.

О 10.00 закликаємо правоохоронців «Не бути скотами!» діями, - поданням до Генпрокуратури (вул. Різницька, 13/15) заяви про злочинні дії з боку працівників МВС під час розгону Майдану Незалежності 30 листопада та після бійки під Адміністрацією Президента 1 грудня.

Нагадаємо, що відео, на якому зафіксоване побиття «Беркутом» людей, що не чинять жодного опору, доступне в мережі. Готову заяву про злочин, яку потрібно тільки роздрукувати та підписати можна скачати тут (пдф-версія) і тут (док-версія).

О 12.40 повертаємося до Апеляційного суду та продовжити пікет безпосередньо під час розгляду апеляції Валерія Гарагуца.

Один з девяти "вязнів Банкової" Валерій Гарагуц

Євромайдан спротив

Знак гривні
Знак гривні