Команду «фас» дав «Беркуту» особисто міністр Захарченко. Арбузов готовий до переговорів

Телеграму про виклик спецназу для розгону євромайдану підписав особисто міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Про це заявив кримінальний журналіст Володимир Бойко в ефірі радіостанції «Голос Столиці».

Адвокат, екс-слідчий Генеральної прокуратури Віктор Сандига в ефірі радіостанції «Голос Столиці» зробив припущення, що наказ про розгін Майдану вночі 30 листопада давав голова МВС або його заступник.

«Якщо у штурмі Майдану брали участь не тільки київський «Беркут», а й Луганський, Кримський і так далі… Не у повноваженнях начальника міліції Києва дати такий наказ, щоб вони сюди прибули. Це має бути наказ міністра або заступника, згідно їхніх нормативних актів», - заявив Сандига.

У свою чергу, кримінальний журналіст Володимир Бойко стверджує, що телеграму про виклик «Беркуту» з регіонів для розгону демонстрантів однозначно підписував міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

«Я зараз скажу прізвище людини, яка підписала телеграму про виклик. Це особисто міністр Захарченко. Дубовик не підписував. Я бачив цю телеграму», - заявив Бойко в ефірі радіо «Голос Столиці».

Прикметно, що Віталій Захарченко безпосередньо входить в так звану «Сім’ю», до якої також відносять першого віце-прем’єр міністра Сергія Арбузова. Останній, своєю чергою, намагається (принаймні, робить вигляд) виступити у якості переговірника з Євромайданом.

Зокрема, інтернет-видання «Кореспондент» повідомило, що Сергій Арбузов заявляє про готовність уряду обговорювати з представниками опозиції можливість дострокових парламентських і президентських виборів. Умова висувається одна: протестувальники повинні розблокувати захоплені ними будівлі уряду та київської мерії.

Арбузов у телеінтерв'ю підтвердив, що й обговорення позачергових виборів може стати виходом зі складної політичної ситуації, викликаної тривалими протестними акціями. При цьому він уточнив, що уряд готовий обговорити це питання за столом переговорів, «коли прозвучать якісь офіційні пропозиції з боку опозиції».

Зауважимо, що, на думку експертів, в ієрархії «Сім’ї» Арбузов знаходиться вище за Захарченка, відповідно, очільник МВС не міг дати наказ про силову акцію проти Євромайдану не узгодивши її із першим віце-прем’єром.

Арбузов Захарченко беркут політика Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні