Революція триває: Євромайдан тримається, активісти блокують під Києвом війська

Сьогоднішня ніч на Майдані Незалежності пройшла спокійно

Як повідомляють «Коментарі», протягом ночі на сцені йшов концерт, який періодично переривався виступами політиків й активістів.

Зараз на Майдані близько тисячі осіб.

Тим часом у Василькові, що в Київській області, кілька сотень осіб заблокували виїзди з коледжу Національного авіаційного університету, де перебувають бійці спецпідрозділу МВС, передає Gazeta.ua.

Як повідомила депутат Київської обласної ради від ВО "Свобода" Любов Соцька, блокування почалося після того, як місцеві жителі побачили, що у двір коледжу заїхали автобуси з бійцями спецпідрозділу МВС.

Васильківці нарахували щонайменше 21 автобус. Наразі всі виїзди з подвір'я коледжу заблоковані автомобілями містян.

Біля воріт військового училища також стоять місцеві жителі, які створюють живий ланцюг, щоб не випустити автобуси.

Як розповіли очевидці, автобуси з кримськими номерами та табличками з написом "МВС", прибули до військового училища уранці. Щоб проїхати до стоянки, з автобусів до водіїв легковиків зверталися з гучномовця.

Активіст Андрій Лозовой у своєму Facebook повідомляє:

«Тримаємо оборону військової частини на території Авіаційного коледжу у Василькові - саме тут 33 автобуси із спецвійськами, які мали рушити на Майдан. Ми живим ланцюгом заблокували виїзд - і не випускаємо автобуси. Щойно завершив переговори з начальником військового гарнізону, генерал-майором Аркадієм Вашутіним. Він дав слово не застосувати проти нас силу і охороняти акцію від тітушок, оскільки керівництво гарнізону теж не зацікавлене у провокаціях. Оборона триває, припиняти її не можна ні на хвилину. Браття і сестри, приєднуйтесь до акції - ми повинні не допустити нового кровопролиття на Майдані. Дорогі васильківці, не будьте байдужими: нам дуже треба гарячий чай і бутерброди».

революція армія Євромайдан відео спротив

Знак гривні
Знак гривні