У Київській міській клінічній лікарні №9 відмовляються надавати інформацію щодо зниклого

У травмпункті Київської міської клінічної лікарні №9 відмовляються надавати інформацію про одного з учасників Євромайдану, який зник після подій минулої ночі та який, згідно з отриманою нами інформацію, був госпіталізований, повідомляє ініціативна групи EvromaidanSOS, яка допомагає затриманим міліцією людям.

Вчора до ініціативної групи EvromaidanSOS звернувся громадянин, який представився Любомиром, він повідомив про зникнення свого товариша Шарана Романа Степановича. Як вдалося нам з’ясувати, ім’я Романа було в переліку тих осіб, що, за інформацією народного депутата Андрія Шевченка, були доставлені до Шевченківського райвідділу ГУМВС у місті Києві, а згодом звільнені. Окрім того, ініціативна група також отримала інформацію про доставлення Романа до Київської міської клінічної лікарні №9 (вул. Ризька, 1).

Утім, у приймальному відділенні нам повідомили, що така особа до лікарні не доставлялася, а в травмпункті посадова особа відмовилися представлятися, пославшись на конфіденційність, і на цій же підставі відмовилася повідомляти, чи доставлявся до травмпункту такий громадянин, та порекомендували звертатися до лікарні з відповідним письмовим запитом із понеділка.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що у МОЗ була поширена негласна вказівка надавати інформацію про пацієнтів, що прибули до лікарні вночі, у випадку, якщо запитувач називає прізвище цієї людини.

EvromaidanSOS - ініціативна група для збору інформації про зниклих, затриманих і постраждалих під час розгону Євромайдану з 29 на 30 листопада 2013 року для подальшого сприяння у наданні цим особам медичної та юридичної допомоги.

Уся інформація збирається й акумулюється тут.
ФБ-сторінка групи www.facebook.com/EvromaidanSOS
Гаряча лінія для повідомлення інформації щодо зниклих, затриманих та постраждалих 063 58 81 525, 050 70 58 672, 098 98 82 576

солідарність міліція злочин Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні