Студентський страйк. Студентів залякують, але кількість страйкарів зростає (оновлено 13:26)

13:56Колона зі студентами підійшла до Майдану. На ньому вже стоїть понад 5 тисяч людей, це більше ніж учора, - передає наш кореспондент. Студенти заходять на Майдан

13:26З Харчового університету до мітингуючих приєдналося 50 - 100 студентів, але не демонстративно, а роблячи вигляд, що вони гуляють поруч. За їхніми словами адміністрація заборонила участь у страйку і демонстраціях. Харчовий відрізняється своїм консерватизмом і навіть під час студентського голодування не виходив на Майдан.

Студенти повернулися до парку Шевченка, до них приєдналася колона чисельністю приблизно 1000 людей із Педагогічного університету.

Об'єднана колона чисельністю понад 5 тисяч йде до Майдану. Студенти несуть саморобні плакати, багато плакатів із назвами факультетів і вузів.

Автомобілісти, котрі проїздять поруч масово сигналять на підтримку студентів. Вчора такого ще не було.

13:06 З парку Шевченка студенти пішли до Університету харчових технологій, він поруч із Університетом Шевченка на вул. Володимирській. Студенти скандують "Студентський страйк" і "Приєднуйтеся до нас". Проте на вулицю вийшло лише декілька десятків студентів, інші дивляться з вікон.

13:00 Наші читачі зі Львова повідомляють: "Буквально щойно отримала новину від мами. Вона працює в Львівській політехніці. Система банку "Златобанк", який обслуговує всю Львівську політехніку заблокована: платежі, банкомати не працюють. Вона запитувала у банку і відповіли, що систему заблокували у Києві. Якщо Янукович думає, що без стипендії студенти не поїдуть до Києва, то доведеться розчарувати, що квитки до столиці вже давно розкупили". Ми намагаємося перевірити інформацію. ОНОВЛЕНО 13:43 платіжна сиcтема розблокована

12:40 Перед Університетом Шевченка, як повідомляє журналіст ТЕКСТІВ, зібралося декілька тисяч страйкуючих студентів. Організатори зробили перекличку по факультетах, найбільше вийшло на страйк філологів.

На момент написання новини до мітингу підходить колона студентів Лінгвістичного університету (Ін'яз).

Перед цим Ірена Карпа повідомила, що на студентів цього вузу тиснуть через #ЄвроМайдан.

"Щойно дзвонили дівчатка, студентки ін-язу (КНЛУ). Кажуть, що їх там жорстко пресують стосовно #євромайдану. Замдекана германської філології власноруч зриває оголошення про збори студентів у гуртожитку, відсутніх на парах перевіряють з деканату на причину відсутності."

Після завершення мітингу в парку Шевченка студенти планують піти до найближчих вузів, аби "підняти" їх на страйк

Студенти Могилянки почали у Києві страйк першими

студенти Євромайдан страйк

Знак гривні
Знак гривні