«Брати» нон грата. Росія заборонила в’їзд на свою територію 20 тис. українцям

Близько 20 тисячам громадян України заборонений виїзд на територію Росії терміном на три роки за порушення російського законодавства. Про це, як передає ZN.UA, в середу повідомив керівник Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії Костянтин Ромодановський.

"Ми на сьогодні закрили в'їзд в Росію для 365 тисяч іноземних громадян терміном на три роки. Ця цифра вже серйозна і вона повинна змусити замислитися, що правила потрібно дотримуватися. Ми нічого несподіваного не робимо", - сказав він, додавши, що серед них "приблизно 5-6% громадян України.

За словами Ромадановського, заборону на в'їзд в країну строком на три роки може отримати кожен іноземний громадянин, який знаходився на території Росії більше 120 діб без законних на те підстав. "90-добовий період перебування законний, плюс даємо 30 діб на самостійне повернення", - сказав він.

Глава ФМС також нагадав, що в'їзд в Росію забороняється іноземним громадянам, які двічі протягом року порушували кодекс про адміністративні правопорушення РФ. Крім того, підставою для заборони в'їзду є неоплачені адміністративні штрафи.

У разі видворення в судовому порядку, може бути введена заборона на в'їзд на територію РФ строком на 5 років, а якщо порушення вчиняється повторно - на 10 років.

Відомості щодо заборони на в'їзд іноземного громадянина на територію РФ, вносяться в Центральний банк даних з обліку іноземних громадян та осіб без громадянства, які тимчасово перебувають або постійно проживають на території країни.

Керівник ФМС Росії підкреслив, що особи, не згодні з забороною на в'їзд до РФ, можуть написати запит у Федеральну міграційну службу.

росія суспільство кордон світ руський мір

Знак гривні
Знак гривні