Україна увійшла в Топ-10 країн з високим рівнем розвитку інтернет-простору

Домен .ua вже має більше 10 мільйонів сайтів. Це дозволило нам увійти у список країн з високим рівнем розвитку державного інтернет-простору. Разом із нами у даному списку знаходяться Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Австрія та Росія.

А от США, Японія, Індія та Китай на своїх доменах мають більше 100 млн зареєстрованих веб-ресурсів. Таку статистику оприлюднив у своєму дослідженні професор Університету Кентуккі Меттью Зука, повідомляє MTS Today.

На карті, укладеній професором, розмір країн залежить від щільності населення, а колір позначає кількість сайтів у національному домені - чим темніше, тим більше.

Згідно зі статистикою, 78% сайтів зареєстровані в Європі та Північній Америці, на частку Азії випадає 13%, Латинської Америки - 4%, Океанії - 3%, а Африка та Близький схід на пару відхоплюють тільки 2% ресурсів. Але при цьому в Африці на один домен припадає більше 50 інтернет-користувачів, а в Нідерландах і Швейцарії тільки по 2 людини на сайт.

Схожа ситуація і в США: будучи «домом» для третини світових сайтів в Штатах на один інтернет-ресурс доводиться тільки три користувача. У середньому ж по світу, один домен обслуговує 10 осіб.

інтернет статистика рейтинг

Знак гривні
Знак гривні