Нонсенс. Хамовита прес-секретарка очільника Криму отримала звання заслуженого журналіста

На засіданні президії Верховної Ради Криму було прийнято рішення про присвоєння прес-секретарю голови Ради міністрів автономії Анатолія Могильова Віолетті Лісіній звання "Заслужений журналіст АРК".

Віолетта Лісіна

Звання вона отримала "за значний особистий внесок у розвиток інформаційної сфери Автономної Республіки Крим, сумлінну працю та високий професіоналізм", сказано в пояснювальній записці до рішення.

Лісіна була офіційно призначена начальником управління інформаційної політики Радміну в січні 2013 року, до цього вона працювала в аналітичному відділі Верховної Ради Криму.

Звання Лісіної неабияк роздратувало кримську журналістську спільноту, адже якихось значних журналістських здобутків за плечима у дівчини немає. Більше того, у відкритому доступі неможливо знайти жодної статті за її авторством. Крім того, Лісіна дозволяє собі некоректну поведінку з журналістами під час прес-конференцій Могильова. Зокрема, постійно перебиває журналістів, коли вони ставлять незручні питання. Може звинуватити за це журналістів в неповазі до влади, або ж в непрофесійності й некомпетентності.

Читайте також: Молоді та гламурні. Кого проштовхує українська влада

Журналістка Таня Карацуба Сеїд-Бурхан так прокоментувала для Gazeta.ua надання звання заслуженого журналіста Лісіній: "Чим платять за такі подарунки? Незаслужені, вихоплені у професіоналів з рук дурною, на перший погляд, дівчинкою. Жодної аналітичної статті. Ні однієї розумної думки. Завжди не причесана, завжди неохайна".

Віолетта Лісіна на одній з прес-конференцій Могильова

Сама Лісіна заявила, що здивована присвоєнням звання, але радіє з цього факту. А відсутність статей зі своїм авторством журналістам видання «Аргументы недили – Крым» пояснила просто: «Если поискать в отрытом доступе ваши публикации и забить именно вашу фамилию, то вы их тоже не найдете. Потому что, наверняка, у вас на сайте не все ваши публикации идут под вашей фамилией. Конечно, свою журналистскую деятельность я начинала именно с корреспондентской работы».

Про свій досвід роботи в журналістиці Лісіна розповіла наступне: працювала в газеті Чорноморського флоту РФ «Флаг Родины», вела ранкові ефіри на севастопольському «Новому каналі» й півроку дописувала в московську газету «Инвестиции и строительство».

Ось кілька цитат Лісіної про її журналістську діяльність:

«В нашем университете это первое издание, с которым работали все, – величайшая газета «Флаг Родины». Мы все там стажировались и там, по-моему, были мои первые публикации».

«Наибольшее количество времени я проработала на севастопольском муниципальном телеканале «Новый канал», сначала корреспондентом, а затем редактором. Вела прямые эфиры. Это было, наверное, самым волнительным в моей журналистской деятельности: в 7 утра прямой эфир! Представляете?».

«Я работала в московских изданиях. Одна газета была – «Инвестиции и строительство». В ней я проработала, наверное, полгода, они требовали достаточно серьезных тем по Крыму».

«Всю биографию вам пересказать не могу. У меня есть творческая папка, и не одна».

«Перед тем, как меня приняли на работу в Верховную Раду Крыма, последние мои темы были политического характера».

корупція крим медіа влада абзац

Знак гривні
Знак гривні