«Русский мир» на марші: димовухи в Миколаєві, спалений прапор в Криму, бійка в Донецьку (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні Росія на державному рівні святкує День народної єдності. Свято з такою гучною назвою надихнуло представників «Русского мира» в Україні активізувати свою діяльність. У низці міст пройшли так звані «Русские марши», які звісно ж не обійшлись без гучних інцидентів.

Хіба що в Києві все пройшло тихо, оскільки цю подію замаскували під Хресну ходу й проводили наче б то під егідою церкви.

А от в Криму та Миколаєві марші викликали резонанс ще вчора. Так, марш у Миколаєві з десяток молодих людей намагалися закидати димовими шашками. Двох затримала міліція.

Несподівана атака маршу не завадила, й дійшовши до Миколаївської облдержадміністрації представники проросійських організацій влаштували театральне дійство, під час якого виставляли на аукціон «європейські цінності». Серед лотів: «Панель №5 - щоб наші дівчата змогли стати по-справжньому європейськими, квиток в гей-клуб - аби долучитися до європейських цінностей, повістка з военкоНАТО» тощо. Усі ці речі псевдоЯнукович взяв в обмін на українську освіту й масу інших галузей.

В Криму теж поглумилися над Євросоюзом. Зокрема, в Сімферополі по закінченні маршу намагалися спалити прапор ЄС, а коли це не вдалось – розірвали його на шматки й розтоптали ногами. Марш відбувся також й Севастополі, попри судову заборону.

А сьогодні аналогічна подія відбулася в Донецьку. Там вона ознаменувалася невеличкою бійкою. Двоє молодих людей накинулися на учасників маршу, які несли транспарант «Донбасс-с Россией». Представники органів правопорядку одразу ж затримали трьох учасників бійки: двох нападників та одного з тих, хто ніс транспарант. Цікаво, що останній представлявся сержантом міліції, але все рівно був затриманий.

За матеріалами Новости-Н, Центр, Новости Донбасса.

****************************************************************************************
Підтримайте ТЕКСТИ! Перекажіть кошти на телефон 096 551 68 93 Це Київстар, у цього оператора є можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

донеччина крим агенти миколаїв русскій мір

Знак гривні
Знак гривні