Наївний гумор. Як школяр українізує ровесників ВКонтакті (ФОТО)

Антон Кистол, 16-річний школяр з Дніпропетровська, створив у ВКонтакті паблік Козацький цитатник, в якому почав викладати пародії на популярні кінофільми, телесеріали та комп’ютерні ігри зі своєрідним “козацьким” стилем. Кількість читачів сторінки за останній місяць уже перевищила 12 тисяч, і продовжує збільшуватись з кожним днем.

«Пародійні пабліки-цитатники – це окреме сімейство пабліків у ВКонтакті, - пояснює ідею створення Козакого цитатника Антон. - Дехто відомих інтернет-персонажів перетворюють на піратів, дехто на римських полководців. Я надихнувся їх відносним успіхом, і вирішив об’єднати цікаве з корисним – створюючи жарти, одночасно, залучати російськомовних українців до використання української мови у житті. Також те, що ми робимо – це сигнал до медіахолдингів про те, що україномовне суспільство дуже потребує відомий медіаконтент українською мовою, та готове за це платити гроші. Нам також пропонували гроші на розвиток, та на озвучування деяких фільмів та серіалів, але ми ще не готові до цього».

Загалом, до творчості Антона та його однодумців ставлення в соцмережі позитивне. «Людям подобається ця фольклорна тенденція, їм подобається відчуття того, що твоя улюблена кінозірка або рок-музикант теж у якийсь мірі стали частиною України. Але ж є ті, які вважають, що у нашій спільноті забагато русофобії та шовінізму. Але на це ми відповідаємо цитатою Ореста Лютого, українізатора, який мене також надихає – “Ми проти москалів і хохлів, ми за росіян і українців”», - стверджує Антон.

ТЕКСТИ підготували невеличку підбірку робіт Антона та його однодумців:

Варто також зазначати, що подібною українізацію займаються не лише підлітки-ентузіасти, а й серйозні митці. Ось наприклад відбірка робіт на тему «Зоряних воєн» київського художника Андрія Єрмоленка:

ukrnet:Общество соцмережі культура гумор інтернет

Знак гривні
Знак гривні