На місце Кузьміна прийшов прокурор, який впритул не бачить корупції

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка вчора, 23 жовтня, нарешті визначився з кандидатурою на посаду скандально відомого Рената Кузьміна, котрого президент пересадив у крісло заступника секретаря РНБО.

Рената Кузьміна, який прославився гучними справами проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Леоніда Кучми, на посаді першого заступника генпрокурора змінив Віталій Білоус.

Віталій Білоус

Білоус теж з групи так званих «донецьких». В органах прокуратори працює 17 років, починав з посади стажера, працював слідчим, помічником прокурора, прокурором, займав різні посади в апараті прокуратури Донецької області, також в центральному апараті Генеральної прокуратури України, зокрема, очолював головні управління. Також працював на посаді прокурора Севастополя, після чого був призначений на посаду заступника генерального прокурора.

Ось що написала на своїй сторінці в Facebook про нового першого заступника Пшонки народний депутат Леся Оробець: "Хрін редьки не солодший". "Новий Кузьмін" на попередній посаді фактично покрив розпил 647 мільйонів грн. в 15 справах (більшість з яких розроблялися за моїми зверненнями)… За такого "послужного списку" зробити не в'їзним в цивілізовані країни цього персонажа, буде легше, ніж його попередника. Сподіваюся, що розуміння цього допоможе йому кардинально змінити своє відношення до захисту наших з вами грошей».

Згідно даним Центру протидії корупції, Віталій Білоус відмовив у порушенні справи про переплату Міністерством внутрішніх справ за автомобілі на 1,6 мільйони гривень, не відреагував на факти по справі надання матеріальної допомоги у 3,28 млн грн. сину прем’єр-міністра Миколи Азарова тощо.

А от серед справ, на які Білоус звернув увагу, лише одна - Мін'юст переплатив за комп'ютери 5,5 мільйонів.

Детальне досьє Центру протидії корупції на Віталія Білоуса можна почитати тут.

кузьмін кадри прокуратура

Знак гривні
Знак гривні