Провідні інтернет-організації відмовляються від участі уряду США у керуванні Мережею

На минулому тижні на зустрічі у Монтевідео (Уругвай) керівники всіх провідних інтернет-організацій (ICANN, Internet Engineering Task Force, Internet Architecture Board, World Wide Web Consortium, Internet Society, та п'яти регіональних реєстраторів інтернет-адрес), розпочали процедуру, що може призвести до кінця майже 30-річного домінування уряду США в керуванні Інтернетом.

Подібні тектонічні зсуви у архітектурі глобальної мережі викликані викриттями екс-аналітика NSA Едварда Сновдена, що за останні декілька місяців призвели до низки голосних скандалів у різних країнах.

У підписаній заяві зазначені вище організації напряму вказують на подальшу неприпустимість одноосібної участі Департаменту торгівлі США у керуванні ICANN (організація, що керує доменними іменами та простором інтернет-адрес).

Ще гіршою новиною для США є те, що наступного дня після заяви керівник ICANN заручився підтримкою Ділми Русеф, президента Бразилії - країни, що за останній час виступила з найбільш різкою критикою політики перехоплення даних, яку спецслужби США проводять в Інтернеті.

інтернет ukrnet:За рубежом керування

Знак гривні
Знак гривні