19 жовтня проводимо міні-кодинг сесію у Могилянській школі журналістики - приєднуйтесь!

Це не буде вже звичний для вас хакатон. Не буде конференц-залів і кодерів з підвищеним вмістом кофеїну, не буде часового обмеження і конкуренції між командами.

Натомість, наша міні-сесія - це можливість долучитися до розробки корисних інструментів по візуалізації даних, за допомогою сучасного Javascript.

Кодінг це спільний проект TEXTY.org.ua та Могилянської школи журналістики, за невеличкої підтримки (оплата кава-брейку) Фонду Відродження.

Головна мета - запустити процес створення таких інструментів. Ми почнемо з онлайн-сервісу, що дозволить журналістам та іншим зацікавленим особам швидко робити карти з даними для України.

Захід буде проходити у суботу, 19 жовтня, з 10 ранку до 20 годин вечора – піца, кава і чай для учасників гарантовані.

Під час події відбудеться вступна сесія, у якій буде визначено загальний план і вимоги до інтерфейсу, потім відбудеться півгодинна міні-презентація одного із засобів розробки – бібліотеки d3.js

Після цього відбудеться коротка сесія – мозковий штурм учасників – для того щоб зібрати ідеї по реалізації та можливостям майбутнього інструменту.

Далі, до кінця дня ми спробуємо розробити прототип. Для цього у першу чергу нам потрібні знавці Javascript та user-side Javascript frameworks, таких як Backbone.js. Однак, будемо раді бачити веб-дизайнерів, фахівців з інтерфейсів користувача і просто бажаючих, які мають хоча б мінімальні навички з тестування або програмування будь-якою мовою.

Основні інструменти розробки: Javascript, d3.js, github

Весь створений код буде розміщено для вільного доступу за однією з open-source ліцензій. Подальша розробка буде вестися за допомогою github

Що: "Інструменти для розуміння"
Коли: 19 жовтня 2013 року. Початок о 10.00
Де: Могилянська школа журналістики, Київ, вул. Волоська вул., 8/5

Будь ласка, для участі у події заповніть форму

редакційне журналістика даних програмування

Знак гривні
Знак гривні