Схід і Захід разом. На каналах ZIK та «Донбас» стартує реаліті «Покажи їм! Львів-Донбас шоу»

З 13 жовтня в ефірі західноукраїнського телеканалів ZIK та донецького «Донбасу» вийде реаліті-шоу спільного виробництва «Покажи їм! Львів-Донбас шоу». Шоу буде виходи на двох каналах щонеділі.

«Покажи їм!» - це багатосерійний проект, в основі концепції - обмін між Донецьком і Львовом людьми різних професій.

«Для участі в шоу ми шукали колоритних персонажів, з різними характерами - від запальних холериків до нордично холодних і незворушних- але водночас таких, кого можна назвати типовим представником свого краю, хто живе за законами та традиціями свого регіону», - каже режисер «Покажи їм!» Святослав Козак.

Кожен із героїв реаліті-шоу (шахтарі, кухарі, таксисти, тренери , дитячі вихователі, шоумени тощо) знайомі із чужим містом лише зі слів знайомих, друзів, а ще політиків, які «прикрасили» Схід і Захід України численною кількістю стереотипів та домислів.

За словами директора каналу «Донбас» Юрія Сугака, здебільшого жителі Донеччини знають Львів лише як туристичне місто, тому це шоу продукуватиме ситуації, які інтригують: «А що ж буде, коли «наші» поїдуть до Львова?», «А що буде, коли галичанин опиниться в Донецьку?».

«Звісно, окремі ситуації ми спеціально режисирували і вигадували для того, щоб учасники змогли максимально відкритися під час зйомок, показали всі свої страхи, комплекси чи упередження у ставленні до незнайомого міста. А ще своїми вчинками, рішеннями, поведінкою підтвердили чи спростували стереотип про те, яким є вже згаданий «типовий» львів'янин чи донеччанин», - звертає увагу пан Козак.

За словами генерального директора медіа-холдингу ZIK Дмитра Добродомова, «Покажи їм!» - це не просто розважальне реаліті-шоу, воно ще й соціальне та навіть з певним політичним підтекстом: ««Покажи їм!» - не випадкова назва. Адже ми маємо і що показати, і багато кому показати. Зокрема й політикам. Показати, а чи справді мешканці різних регіонів України ворогують між собою, чи, може, насправді між ними нема агресії чи хворобливої конкуренції. Люди повинні протистояти стереотипам, які їм намагаються навіяти політики».

Джерело: Телекритика.

ukrnet:Общество суспільство медіа змі донеччина львівщина

Знак гривні
Знак гривні