В Кремлі згас Олімпійський вогонь (ВІДЕО)

Президент Росій Володимир Путін вийшов з воріт Спаської башти Кремля і пройшов по Червоній площі до сцени, куди Олімпійський вогонь був доставлений спеціальним кортежем з аеропорту "Внуково". На площі відбулося запалення чаші олімпійського вогню, після чого факелоносці понесли вогонь по території Кремля.

Пізніше з'ясувалося, що олімпійський факел загас у стінах Кремля і його підпалили запальничкою.

Літак з делегацією організаційного комітету "Сочі 2014" і олімпійським вогнем на борту прибув до столиці РФ у неділю, 6 жовтня, вдень. У літаку вогню було відведено цілий ряд крісел в кінці пасажирського салону. Перед тим вогонь був урочисто переданий російській стороні в суботу на церемонії на стадіоні "Панатінаїкос" в Афінах.

Від аеропорту до Червоної площі вогонь у окремому автомобілі супроводжували заступник голови уряду РФ Дмитро Козак, президент оргкомітету "Сочі 2014" Дмитро Чернишенко і шестиразова олімпійська чемпіонка з ковзанярського спорту Лідія Скоблікова.

7 жовтня в Москві стартує естафета, яка стане наймасштабнішою з національних естафет олімпійського вогню в історії. Вона пройде через 2,9 тисячі населених пунктів країни і триватиме 123 дні, вогонь подолає понад 65 тисяч кілометрів. Завершиться естафета 7 лютого 2014 в Сочі, в день відкриття XXII зимових Олімпійських Ігор.

Джерело: Ура-інформ

ukrnet:За рубежом курйози спорт росія

Знак гривні
Знак гривні