Журналістам заборонили фотографувати вертоліт Януковича (+ заборонене ФОТО)

Вчора, 1 жовтня, під час візиту Президента України Віктора Януковича на Яворівський військовий полігон на Львівщині журналістам заборонили фотографувати вертоліт, на якому прилетів президент.

Про це повідомив кореспондент ZAXID.NET Данило Мокрик.

У своїй новині Моркрик написав, що під час військових навчань на Яворівському полігоні, у яких взяв участь президент, деякі представники ЗМІ вирішили сфотографувати вертоліт. Журналіст зазначив, що Віктора Януковича на той час всередині не було.

Також Данило Мокрик додав, що до журналістів підійшли представники охорони президента і без жодних пояснень попросили стерти зроблені фото. Кореспондент написав, що журналісти та охоронці не розвивали конфлікт, а «деякі журналісти стерли зображення».

Вертоліт Януковича

Керівник правових проектів Інституту масової інформації (ІМІ) Роман Головенко не вважає вимогу стерти фотографії президентського вертольоту перешкоджанням журналістській діяльності, якщо журналісти стерли матеріал добровільно. Заборону фотографувати вертоліт Головенко пов'язує із безпекою президента.

«Варто розглягнути два варіати подій. Якщо журналісти потрапили всередину вертольоту - то тут виникає велике питання до охорони, яка дозволила це зробити, мабуть, у такому разі місце могла мати недбалість. Але якщо йдеться про фотографування гелікоптеру ззовні, коли він був на стоянці в аеропорту, то така заборона була б дивною. В ХХІ столітті, кожен хто перебуває біля того полігону, міг би зробити фотографії . Якщо вже охорона так не хотіла, щоб вертоліт фотографували, то вони могли закрити його якоюсь спеціальною ширмою. Думаю, що журналісти видаляли знімки по-дружньому, бо в іншому разі, якщо йти правовим шляхом, то охоронці мали б викликати міліцію, і міліція мала б забрати фотоапарати і в судовому порядку вирішувати, знищувати чи не знищувати відзнятий матеріал», - прокоментував інцидент на Львівщині Головенко.

Джерело: Телекритика.

медіа янукович змі влада

Знак гривні
Знак гривні