Три українські стартапи отримали гранти по 240 тисяч гривень

Грантовий комітет Global Technology Foundation (GTF) вчора визначив першу трійку гратноотримувачів. За результатами презентацій фінансову підтримку у розмірі 240 тисяч гривень отримали проекти Pics.io, uGift, Gutenbergz. Всього для участі у фіналі було відібрано 10 стартапів.

Gutenbergz – цифрове видавництво, що використовує для створення інтерактивних книг відео, аудіо, 3D графіку.

Pics.io – технологія обробки важких графічних форматів у браузері, «Google Docs для фотографій». Pics.io – інструмент, який спрощує обробку і каталогізацію фотографій.

uGift – інноваційне подарункове рішення, що пропонує широкий набір інструментів і функцій для своїх клієнтів. Сервіс допомагає клієнтам вибрати подарунок, а партнерам – притягнути додатковий потік клієнтів.

За словами Президента GTF Олексія Анікіна, на конкурс було подано 180 заявок, але велика їх частина після першого відбіркового циклу вирушала на доопрацювання, хоча загалом рівень проектів досить високий.

У відповідність з правилами GTF, стартапи-переможці підпишуть з Фондом Грантову угоду, в якій зафіксовані етапи розвитку проекту і порядок витрачання коштів. Після завершення грантової програми, яка триває 6 місяців, стартап повинен буде надати Фонду звіт про свою діяльність і освоєння грантового фінансування.

«Грантоотримувачі отримають не лише гроші, але і менторську допомогу, доступ до корисних контактів і фахівців світового класу, які мають засновники GTF», – підкреслила Вікторія Тігіпко, член Наглядової ради Global Technology Foundation і керуючий директор TA Venture. За словами Вікторії Фонд максимально спростив умови співпраці із стратапами – GTF не обмежуватиме учасників грантової програми, якщо в період дії Грантової угоди вони захочуть залучити сторонні інвестиції від не засновників фонду.

До кінця вересня відкритий прийом заявок у рамках другого раунду діяльності GTF. Переможці будуть оголошені на конференції IDCEE 2013, яка пройде 10-11 жовтня в Києві.

Global Technology Foundation - перший в Україні грантовий фонд у сфері інформаційних технологій. Фонд заснований відомими гравцями IT- ринку – венчурними фондами Runa Capital, Almaz Capital, TA Venture, а також інноваційним парком BIONIC Hill. GTF надає гранти перспективним українським технологічним проектам передпосівної стадії розвитку. Заявку на отримання гранту GTF можна подати, заповнивши форму на сайті Фонду. Рішення про надання грантів приймається Грантовим комітетом GTF раз на квартал.

Стандартний розмір фінансової підтримки одного проекту – 240 тисяч гривен.

Джерело: watcher.

інтернет технології гранти бізнес

Знак гривні
Знак гривні