Битва за Москву. Харизма Навального програла адмінресурсу Собяніна

Знакові для Росії вибори мера Москви, на які покладали великі надії місцеві ліберали, закінчилися поразкою опозиції.

За результатами обробки 100% протоколів, переміг чинний мер російської столиці - Сергій Собянін. Московський міськвиборчком повідомив, що Собянін отримав 51,37% голосів. Другого туру виборів не буде.

Його найзапекліший опонент – опозиціонер Олексій Навальний (на фото) посів друге місце, отримавши тільки 27,24% (насправді, це доволі вражаючий результат, якщо врахувати сучасні російські реалії).

Навальний відмовляється признавати результати народного волевиявлення і планує сьогодні вивести людей на акції протесту.

"Ми не визнаємо це голосування поза виборчими дільницями. Ми вважаємо, що вибори повинні пройти в два тури", - цитує опозиціонера агентство "РИА Новости".

У Навального є підстави щодо подібних підозр, тому що Собянін набрав лише на 1.37% більше ніж половину голосів - а "похибку" подібного розміру адмінресурс може підправити доволі ефективно .

Загалом явка на виборах мера Москви була дуже низькою – всього 33%.

Офіційно результати виборів оголосять 10 вересня.

Загалом результат прогнозований, адже Москва є оплотом путінізму і підтримка влади у ній вища ніж по країні загалом. Вільну демократію в Москві обирає менша частина опитаних, ніж в Росії загалом (36% проти 44%), посилаючись на дослідження Центру стратегічних розробок пише Толкователь.

Причина підтримки влади у столиці Росії в тому, що близько 50% працюючих москвичів це бюджетники. Також значна частина працює у комерційних фірмах, котрі залежать від держбюджету.

За матеріалами російських ЗМІ.

росія вибори москва

Знак гривні
Знак гривні