ТЕКСТИ проведуть майстер-клас з інфографіки у Вільній школі журналістики

Вільна школа журналістики у співпраці з редакцією Texty.org.ua в рамках осіннього курсу лекцій та майстер-класів проведе курс практичних занять по створенню сучасної інфографіки. Начання розпочнеться у вересні та пройде протягом чотирьох інтенсивних днів: з 19 по 22 вересня 2013 року.

Заняття з інфографіки пройдуть разом з іншими заняття з письменницької та репортерської майстерності, медіа менеджменту та проектуванню медіа startup проектів. Всього пройде 30 лекцій та майстер-класів.

Лекції із збору данних у суспільно-політичній та діловій (економіка, фінанси) журналістиці проведуть Катерина Венжик (delo.ua), Андрій Блінов (Експерт-Україна), Катерина Глазкова (Інвестгазета), Валерій Калниш (Коммерсанть-Україна), Ярослава Наумова (Медіа бізнес), Антон Подлуцький (РБК Україна) та інші.

Заняття з візуалізації та графічного дизайну, основам графічного програмування проведе Анатолій Бондаренко (співзасновник Texty.org.ua, керівник напряму журналістики даних).

З лекціями запрошені також Віталій Портніков (ТВі), Євген Кіселев (Інтер), Євген Сафонов (The Village), Костянтин Стогній (“Надзвичані новини”), Олексій Тарасов (Esquire).

Стажування

Після навчання випускники проходять стажування у викладачів школи. Із знанням інфографіки, навичками професійної журналістики та редактури, випускники матимуть конкурентну перевагу. У газеті “Капітал” (ліцензіат Financial Times), видавництві “Економіка”, National Geographic та Esquire необхідні журналісти з уміннями створюванти інфографіку. Вільна школа журналітсики пять програм поспіль направляє студентів на стажування. Багато з них працевлаштувались в “Економіці”, “РБК Україна”, “Українських новинах”, газетах “Вісті” та “Капітал”.

Європейське освітнє турне

Вільна школа журналістики спільно з Інститутом української політики направить п’ятнадцять випускників осінньої школи у двотижневий тур по редакціям європейських видань. Випускники відвідають Варшаву, Берлін, Брюссель, Антверпен, Кельн, Лейпціг, Краків. Завітають до Сейму Республіки Польща, Бундестагу Федеративної Республіки Німеччини, Європейскього парламенту та Єврокомісії.

Заняття пройдуть у Києві на Костянтинівській 21 (вільний простір Freud House) та у редакціях “Коммерсанть-Україна”, газети “Вісті”, видавництві “Економіка” та студії “ICTV”.

Для участі у школі та заняттях з інфографіки заповніть реєстраційну анкету. Участь у програмі платна – 1600 гривень за весь курс.

Вікові та професійні обмеження відсутні. Вступ продовжується до 17 вересня. Кількість місць обмежена – всього 50 чоловік.

Докладно: www.journalism.org.ua

Приклади інфографіки ТЕКСТІВ

інфографіка редакційне лекції

Знак гривні
Знак гривні