У Forbes Україна новий головний редактор. І знову - росіянин

Новим головним редактором проекту Forbes Україна призначений Михайло Котов. Керівника представили колективу редакції у понеділок, 29 липня.

Михайло Котов

"Михайло Котов є одним із провідних головних редакторів, що працюють у ділових якісних медіа Росії. Він почав працювати в журналістиці у 1998 році як оглядач Видавничого дому КоммерсантЪ. У 1999 році перейшов у Газету.Ru, яка пізніше стала одним із лідерів інтернет-сегменту Росії", - повідомили Корреспондент.biz в UMH group.

За 13 років роботи в Газете.Ru Михайло Котов пройшов шлях від заступника редактора відділу до головного редактора. В UMH group Котов прийшов із медіагрупи РІА Новости, де обіймав посаду виконавчого директора-головного продюсера, займаючись стартом нових та координацією роботи діючих проектів. У Forbes Україна Котов займеться розвитком журналу, сайту і додатків.

"Для мене це велика відповідальність і цікавий професійний виклик. Я готовий використовувати свої досвід та вміння, щоб Forbes отримав новий імпульс у розвитку. Тут сформувався професійний колектив, який здатний вивести видання на новий рівень: зберігши незалежність, ще більше зміцнити його авторитет та впливовість, а також розширити якісну аудиторію", - наголосив під час знайомства з колективом редакції Котов.

Під час зустрічі з редакцією президент UMH group Борис Ложкін висловив подяку Володимиру Федоріну, який керував проектом Forbes від моменту запуску. "Це були яскраві два з половиною роки і я вдячний команді Forbes та UMH group", - у свою чергу резюмував Федорін.

"Стратегічне завдання, яке стоїть перед новим головним редактором, - продовжити активний мультимедійний розвиток бренду, тактичне - підготувати проект до входу в новий діловий сезон", - заявив генеральний директор UMH group Олександр Страхов.

Нагадаємо, що 20 червня 2013 року було оголошено, що UMH group та група компаній ВЕТЕК 27-річного бізнесмена Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу. Планується, що операція буде завершена у першому кварталі 2014 року. Експерти оцінюють угоду з продажу UMH Group у сотні мільйонів доларів. У портфель компанії входять такі бренди як: Forbes, Vogue, Корреспондент, Корреспондент.net, Теленеделя, i.ua, bigmir.net, football.ua, Ретро FM, Наше радио, EuropaPlus, Авторадио, Аргументы и Факты, Комсомольськая правда та інші . За оцінкою РБК.Рейтинги, UMH Group входить до ТОП-15 найбільших медіа-компаній на території пострадянського простору.

Наприкінці березня нинішнього року у своєму рейтингу 200 найбагатших людей України журнал Фокус поставив 27-річного уродженця Харкова на 30-те місце, оцінивши його статки у "не менше ніж 650 мільйонів доларів".

Володимир Федорін повідомив про своє рішення піти із Forbes Україна, щойно стало відомо про угоду.

Також що до зміни одного експата на іншого, варто зауважити, що в Польщі діє закон який забороняє іноземним громадянам працювати головним редактором польського ЗМІ. Цей закон був би доречним і у нас.

медіа змі

Знак гривні
Знак гривні