Філарет і Володимир обнялися. З ворожнечею УПЦ КП і УПЦ МП покінчено?

Голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет вірить в об'єднання Київського і Московського патріархатів української православної церкви. Сьогодні на відкритті виставки Велике і величне Філарет і Володимир обнялися, вітаючи один одного.

В інтерв'ю журналістам Філарет зазначив, що той факт, що в заходах з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі - України приймають учасники різних патріархатів, свідчить про об'єднання християнських церков. "Ми віримо і переконані, що буде об'єднання Київського і Московського патріархатів в одну помісну православну церкву. Підстави для цього вже є, ми вже не ворогуємо. Ці поцілунки, які були, пройде час і ми так будемо вітати один одного, служити за одним престолам і належати до однієї української церкви", - сказав він, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

На уточнююче запитання, коли це може відбутися, Філарет сказав: "Бог знає. Ми знаємо, що буде, а коли - Бог знає".

Такі заяви і обійми двох патріархів УПЦ виглядають як ляпас будівельнику «Русского міра», керівнику РПЦ Кирилу напередодні його помпезного візиту до Києва

Нагадаємо, День хрещення Київської Русі - України відзначається щорічно 28 липня. Цього року виповнюється 1025-річчя хрещення. У зв'язку з цим до Києва запрошені президенти кількох держав. Відомо, що в столицю України на святкування хрещення приїдуть дев'ять патріархів.

ОНОВЛЕНО 17:34
Проінформовані джерела стверджують, що ці обійми великого значення не мають, а слова Філарета про об'єднання слугують для приховування переговорів з Константинополем про отримання УПЦ КП статусу митрополії у складі Константинопольського Патріархату.

релігія Церква

Знак гривні
Знак гривні