Влада змінила тактику. Тепер громадських активістів звинувачують в пограбуваннях

Якщо раніше влада намагалась звинуватити протестувальників у хуліганстві та інших дрібних злочинах, то тепер звинувачує у пограбуванні.

Так, проти активістів партії «Демократичний альянс» братів Костянтина та Максима Лациби порушена кримінальна справа про пограбування.

За даними Броварської міліції їхній автомобіль перебував на місці скоєння двох кримінальних злочинів. Як повідомляють в міліції, є свідки і відеодокази, які можуть це підтвердити, повідомляє прес-служба «Демократичного альянсу».

«Спочатку ми подумали, що це непорозуміння, але коли зустрілись зі слідчим, то зрозуміли, що все серйозно. Прокоментувати цей абсурд, інакше як фабрикація і репресії – я не можу. Думаю, що це пов’язано з акцією Демократичного Альянсу під Межигір’ям, оскільки на нашому автомобілі я підвозив учасників акції. Мабуть там зафіксували номер машини і зараз активно фабрикують справу», - каже Костянтин Лациба.

Водночас, як заявив голова Демократичного Альянсу Василь Гацько – це не перший випадок тиску на учасників акції під Межигір’ям, але перший, по якому розпочато кримінальне провадження.

«Вже тривалий час ми отримуємо інформацію про стеження за нашими активістами з боку СБУ та міліції, але поки що все обмежувалось залякуванням. Ситуація з Костею та Максимом Лацибами, свідчить про те, що підготовча робота завершена і найближчим часом ми будемо отримувати чимало вигаданих кримінальних справ по нашим активістам. На жаль, влада не виносить уроків з власних помилок. Наша відповідь проста – чим більше репресій, тим більше людей під воротами Межигір’я», - заявив Василь Гацько.

опозиція міліція репресії влада

Знак гривні
Знак гривні