Російський олігарх тепер творитиме закони у Верховній Раді

На проміжних виборах до Верховної Ради у 224 окрузі в Севастополі переміг мільярдер Вадим Новинський. Такі результати обробки 100% протоколів.

Новинський набрав 53,41%, комуніст Василь Пархоменко – 32,19%, самовисуванець Василь Зеленчук – 6,42% і єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець – 3,35%.

Водночас окружна виборча комісія не змогла скласти підсумковий протокол у зв’язку з технічними проблемами в електронній системі ЦВК. Тому комісія одноголосно проголосувала за оголошення перерви до 16:00 понеділка, повідомляє УП.

7 липня на 224 окрузі в Севастополі відбулися проміжні вибори народного депутата на місце Павла Лебедєва, який став міністром оборони.

Вадим Новинський, який прийде до Ради за округом Лебедєва, тільки минулого року отримав українське громадянство. 29 травня 2012 року Указом президента воно було надано Новинському як особі, котра має визначні заслуги перед Україною.

Новинський покинув рідну Росію начебто з побоювань повторити долю Ходорковського. Проте саме в Україні сконцентровано багато його бізнес-активів.

Новинський - засновник і основний бенефіціар фінансово-промислової групи "Смарт-холдинг", яка володіє низкою активів в декількох ключових галузях української економіки - гірничо-металургійному комплексі, суднобудуванні, АПК, будівництві і виробництві будівельних матеріалів, фінансовому секторі, машинобудуванні.

Зокрема, група Новинського володіє ВАТ "Херсонський суднобудівний завод", ВАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (Миколаїв); групою компаній "Верес" і "Калитянський бекон"; ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького", ЗАТ "Євпаторійський завод будівельних матеріалів", ЗАТ "Сакський завод будівельних матеріалів"; ВАТ "Запоріжнерудпром", ЗАТ "Турстрой", що має ліцензії на розробку кількох гранітних і піщаних родовищ; банком "Юнекс" і страховою компанією ЗАТ "Промислово-страховий альянс" тощо.

Також "Смарт-холдинг" належить ТОВ "Юджин". Саме ця компанія займалася будівництвом у Києві торгового центру "Троїцький", через затримки зі зносом якого спорткомплекс "Олімпійський" могли позбавити права приймати фінальні матчі Євро-2012.

Новинський також тісно пов’язаний з найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим. У 2007 році він об’єднав свої акції ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат", ЗАТ "Макіївський металургійний завод" та болгарського прокатного заводу "Promet Steel" з металургійними активами групи "Метінвест", що входить в бізнес-імперію СКМ Ахметова.

Новинський депутати верховна рада вибори олігархи

Знак гривні
Знак гривні