Абсурд. Мешканки Боярки вимагають викопати могили воякам УНР, бо вони «фашистська нечесть»

Вчора, 13 червня, шестеро жінок, які представились мешканками Боярки, що на Київщині, відвідали місцевий цвинтар, на якому тривають роботи з упорядкування знищених поховань. Невідомі намагались зібрати більшу кількість людей з числа перехожих, підбурюючи громадян до знищення пам’ятників бійцям Армії УНР. Однак перехожі до закликів “викопувати фашистську нечесть з могил” ставились або негативно, або байдуже.

Представники Благодійного фонду «Героїка» пропонували невдоволеним городянкам ознайомитись із історичною довідкою про Будаївський цвинтар, на якому поховано шестеро бійців Армії УНР. Зокрема кожній із співрозмовниць вручили виписки з метричної книги, де зазначено коли, де, і який священик поховав українських воїнів.

Невідома у квітковому халаті найбільш активно агітує "знищувати хрести українським бандитам".

Однак співрозмовниці відмовились читати документи Центрального державного історичного архіву України і лишились непохитними: “Ми тут давно живемо і ніколи не чули ні про яких петлюрівців. Це все вигадка. Комуністи цього цвинтаря не руйнували, його знищили німці під час бомбардування Боярки”.

Представник “Героїки” Андрій Ковальов переконує співрозмониць.

Пані у зеленій сукні заявила, що петлюрівців треба викопувати з могил і вивозити геть на Західну Україну, бо вони (петлюрівці) вбивали невинних людей. Наприклад, Симон Петлюра, за її словами, повісив рідну тітку нашої співрозмовниці, яка після війни працювала вчителькою на Галичині.

Невдоволені розпочали збір підписів до міського голови з вимогою ліквідувати поховання козаків та старшин Армії Української Народної Республіки.

Благодійний фонд “Героїка” звертається до всіх, хто бажає зберегти українські військові поховання від наруги. Просимо взяти участь у чергуванні на кладовищі. Зголошуйтесь за телефоном: 093 725 67 45, Павло Подобєд.

маразм історія київщина

Знак гривні
Знак гривні