Журналісти, які пішли з ТВі презентували Громадське телебачення. На ТВІ менеджер з Росії

Низка українських журналістів презентувала проект "Громадське телебачення". Презентація проекту відбулася сьогодні, 11 червня, у Києві. Кістяк команди становлять колишні журналісти ТВі.

Як повідомив голова програмної ради Роман Скрипін, телебачення працюватиме в онлайні і базується на громадській організації з ідентичною назвою, зареєстрованій раніше. За його словами, вісім журналістів увійшли до складу програмної ради, серед них Мустафа Найем, Дмитро Гнап, Роман Скрипін, Сергій Андрушко, Роман Вінтонів, Юлія Банкова.

Програмна Рада раз на рік переобиратиме голову, а також узгоджуватиме весь програмний контент онлайн-телеканалу. Нижчою ланкою є редакційна рада, яка в свою чергу обиратиме програмну раду.

"Нас об’єднує насамперед довіра, це та золота акція, яку втратили майже всі ЗМІ. Ми не женемося за цифрами. Довіра глядачів до нас – найвищий рейтинг", - сказав Скрипін. На думку журналіста, давно настав час, коли дозволу у держави щодо незележного громадського мовлення питатися не треба. "Тим більше, що законом дозволяється створення громадських ЗМІ місцевими громадами", - додав він.

У свою чергу журналіст Дмитро Гнап повідомив, що джерела фінансування громадського телебачення будуть прозорими і відображатимуться у щорічному звіті.

"Перш за все ми розраховуємо на допомогу донорів - авторитетних міжнародних структур. З багатьма з них ми вже почали переговори. Дехто називає це грантожерством, але ми вважаємо, що краще отримувати грантову допомогу, ніж працювати за кошти українських бізнесменів та політиків, які вказуватимуть нам, що робити", - наголосив Гнап. Друге джерело творці проекту вбачають у спонсорські допомозі, при умові збереження незалежності редакційної політики.

"Якщо Віктор Федорович Янукович захоче пожертвувати нам свої 15 млн авторського гонорару за публікації, то ми не відмовимося їх прийняти". "Третє джерело фінансування, на яке ми сподіваємося – це допомога громадян. Тобто невеличкі реальні пожертви грошима", - додав він.

Гнап назвав також два принципи, котрими керуватимуться творці каналу: незалежність та прозорість.

Наталка Гуменюк, котра відповідатиме за міжнародний блок, підкреслила, що важливість якісного ЗМІ для суспільства лежить у тій же площині, що й якісна медицина чи якісна освіта.

За словами журналістів, програмний контент каналу вони презентують вже на початку вересня.

ІМІ

Також сьогодні ТВі оголосив про призначення нового Генерального продюсера, ним став росіянин, колишній виконавчий директор російського каналу "Дождь" Вадима Гарнаєва.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Гарнаєв був одним із засновників "Дождь" і працював на каналі у 2009-2012 роках.

"Моє головне завдання на ТВі - запропонувати кардинально новий та цікавий глядачам розклад мовлення в новому сезоні", - заявляє пан Гарнаєв.

За його словами, ТВі не копіюватиме "Дождь", але за змістом стане "справжнім українським суспільним телебаченням".

"Є й те, що буде об'єднувати "Дождь" і ТВі, - це відсутність цензури та спроба згуртувати навколо каналу інтелігентних, інтелектуальних людей, які відстоюють європейський спосіб життя в Україні", - наголосив Вадим Гарнаєв.

Раніше з ТВі звільнили російського журналіста Павла Шеремета. Тоді колишній гендиректор телеканалу Микола Княжицький заявив, що йому неприємно, коли громадянин іншої держави ставить запитання українським політикам.

Сам Гарнаєв, згідно з інформацією з його сторінки на одній з соцмереж, пішов з телеканалу Дождь у жовтні 2012 року.

Нагадаємо, що два російські журналісти Савік Шустер і Євген Кисельов, які зараз обслуговують інтереси влади також приїхали в Україну, як гуру незалежної журналістики.

інтернет телебачення медіа ТВі

Знак гривні
Знак гривні