Незабаром на ваших екранах: супутникова мапа світу у винятковій якості

Велика онлайнова картографічна революція, розпочата з появою Google Maps, продовжується - за останній час ми спостерігаємо низку нових продуктів. Один із головних гравців на цьому полі - компанія MapBox, яка працює з відкритими даними від OpenStreetMap, і нещодавно розробила новий редактор карт для цього проекту.

Австралія

На цей раз фахівці з MapBox розробили метод, який дозволяє створювати супутникові мапи, небачені до цього часу за якістю. Зазвичай, зображення на поширених зараз мапах страждають від хмарності під час зйомок, або від того, що різні частини планети зняті у різні пори року, і сильно відрізняються по кольору.

MapBox розробив алгоритм, один із кроків якого це розташувати один над одним зображення одного і того ж місця, зроблені в різний час. Однак при цьому, вибираються декілька зображень у період найбільш зеленого періоду росту рослин. Після цього, кожен стовпчик пікселів, що відповідає одній точці на мапі, сортується по "хмарності", і підраховується "середнє" значення пікселя для декількох найменш "хмарних" зображень.

Таким чином, виходить повністю штучна мапа, яка тим не менше зроблена виключно з натуральних зображень. Результати ви можете побачити на малюнках, і вони справді вражають.

Частина Африки

Англія

карти OSM технології інтернет відкриті дані

Знак гривні
Знак гривні