«Всім, хто сумнівається, що УПА боролася за Україну, раджу зазирнути в паспорт». Відповідь мера Львова Донецьку

Львівська міськрада законно і власними коштами платить ветеранам УПА. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, коментуючи ініціативу донецьких «регіоналів» скасувати такі виплати в західних областях.

«Перше. Львівська міська рада діє в межах своїх повноважень. Стаття 91 Бюджетного кодексу України чітко дає право за рахунок надходжень на власні повноваження місцевих рад ухвалювати рішення щодо соціального захисту та соціального забезпечення мешканців територіальної громади без будь-яких обмежень», - цитує Садового «Львівський портал».
.
«Друге. Нас ніхто не «годує». До державного бюджету України зі Львова вилучається значно більше, ніж повертається», - додав мер. Він також закликав «не піддаватися на спроби розхитати Україну і розділити її».

«Українці сьогодні найбільше мають шукати приводи для єдності. Адже в єдності – сила. Всім, хто сумнівається в тому, що УПА в роки війни боролася за Україну, раджу зазирнути в паспорт. Там на обкладинці є тризуб, а всередині – синьо-жовтий прапор. Гравці національної збірної з футболу всі дружно уже співають гімн «Ще не вмерла Україна».

«Так от, бійці УПА в роки страшної війни були єдиним збройним формуванням на території України, які боролися як з нацистами, так і з НКВДистами під цими символами, якими сьогодні користується держава, в якій ми живемо. Боролися, зазначу, добровільно, на своїй власній землі, де споконвіку жили наші діди-прадіди. На чуже не зазіхали», - підсумував Садовий.

Раніше донецький міський голова і за сумісництвом голова міської організації Партії регіонів Олександр Лук’янченко пообіцяв розглянути питання щодо звернення до Кабміну і до президента з приводу скасування рішень деяких органів місцевого самоврядування на Західній Україні про виплату щомісячної допомоги ветеранам УПА.

На думку донецьких «регіоналів» Донбас «є донором всієї України», а доплати ветеранам УПА незаконні.

донеччина пільги війна історія львівщина

Знак гривні
Знак гривні