День праці у країні ледарів

У своїй книзі прем’єр Сінгапуру Лі Кван Ю згадує, як поїхав під час відпустки у круїзну подорож. Один день лайнер стояв у Гонконзі, а місцеві кравці славилися своєю майстерністю і прем’єр вирішив пошити там собі костюм. Тепер, увага: «Вранці з мене зняли мірки, а ввечері костюм був доставлений в каюту»!

Ви уявляєте таку роботу в Україні: вранці мірки – ввечері готовий костюм? Той, хто щось шив на замовлення, знає відповідь.

Лі Кван Ю довго носив цей «ідеально зшитий костюм», використовуючи його як аргумент при намаганнях покращити якість сінгапурських товарів.

Ще прем’єр Сінгапуру описує японців. За його словами, кожен японець гордиться своєю роботою, намагається зробити її максимально досконало, перетворюючи таким чином навіть рутинну працю в мистецтво.

Давно ви бачили людину в Україні, котра задоволена своєю роботою? Багатьох людей ви знаєте, які передусім ставлять якість своєї роботи? Знов питання риторичне.

З якісними послугами і товарами в нас не склалося. Але ми вміємо жити!

Два (!) дні країна з боргами, дефіцитом бюджету, негативним торговим сальдо і найменшими у Європі зарплатами напивається в честь «Дня праці!».

Вдумайтеся: чи це не подвійні стандарти - називати "Днем праці" п’янки на природі?

Так, сьогодні демонстрації в багатьох країнах світу, здебільшого, де сильні ліві настрої (згадані Японія, Сінгапур і Гонконг до них не входять). Цього року відзначилися бійками з поліцією греки, турки і бангладешці.

Але навіть проблемі з точки зору економіки країни не дотягують по розгільдяйству до України: у них люди виходять на демонстрації, а не на шашлики. Іноді б'ються з поліцією. Відчуйте різницю.

Шашлики - це теж добре, не гірше, ніж демонстрації.

Але давайте все називати своїми іменами. І давайте, нарешті, робити свою роботу якісно і вчасно.

1 травня

Знак гривні
Знак гривні