Газотранспортну систему віддають Росії, безкоштовно

Як показує аналіз нового законопроекту від Кабміну, поданого вчора в парламент, уряд Януковича остаточно вирішив здати українську газотранспортну систему Росії.

Законопроект навмисне поданий у п'ятницю увечері, перед "святковим" тижнем - щоб про нього всі забули.

Законопроектом підготовлено юридичний ґрунт для передачі української газотранспортної системи за білоруським сценарієм, початково в оренду, а потім і в повну власність іноземній державі (читай, Росії).

Також безкоштовно - "паротягом" - буде відданий найбільш важливий елемент "труби" - підземні газосховища.

Декілька дрібних деталей: згідно аналізу, є припущення останніх два роки "Нафтогаз" навмисне підставляли під багатомільярдні штрафні санкції Газпрому, щоб було чим обґрунтувати ганебну здачу найважливішого стратегічного об'єкта, що був чи останнім форпостом відносної економічної незалежності нашої країни.

Натомість, влада буде хвалитися отриманою "знижкою на газ". Її обіцяли після сумнозвісних "харківських угод", однак вона "розсмокталася" вже за два роки після їх підписання. Те ж саме з часом обов'язково станеться і з майбутньою знижкою.

З передачею "труби" під загрозою поглинання постають більшість економічно-привабливих галузей української економіки.

У статті висловлюється припущення, що захоплення ТВі було зроблено для того щоб останній опозиційний телеканал не міг коментувати здачу труби. Також, за думкою авторів статті, опозиційні лідери є контрольовані адміністрацією президента, і не будуть реально противитися прийняттю цього законопроекту.

Відповідальність за здачу труби несе президент Віктор Янукович, безпосередній виконавець - Юрій Бойко.

Бойко, Фірташ, протоієрей. Фото: "Подробности"

газ покращення незалежність

Знак гривні
Знак гривні