У Львові заборонили нацистську і комуністичну символіку, а День Перемоги оголосили днем жалоби

Депутати Львівської міської ради 25 квітня заборонили використовувати "окупаційну символіку - символіку СРСР, комуністичну і нацистську на території міста Львова". За проголосувало 70 депутатів.

У тому числі депутати заборонили вивішувати таку символіку на будівлях та під час масових заходів, повідомляє Zaxid.net.

Депутати від «Свободи» Любомир Мельничук наголосив: «В центральних ЗМІ бачимо, як певні політичні партії неукраїнського спрямування, відверті українофоби пробують нагнітати ситуацію у Львові щодо трагічних дат в історії України. Зважаючи на позицію, яка є однозначною щодо недопущення будь-яких провокацій у Львові 8-9 травня, пропонуємо заборонити використовувати окупаційну символіку на території міста",

Він додав: "Є ще живі люди, які пам'ятають кожен квадратний метр бруківки, вкритий кров'ю українців і розпочинати святкування цієї трагічної дати з використанням україноненависницької символіки незаконно і аморально".

Крім того, як повідомляють « Коментарі», міськрада проголосувала за те, щоб оголосити 8 травня днем жалоби за загиблими у Другій світовій війні. За це рішення проголосувало 75 депутатів.

Нагадаємо, 26 квітня 2012 року на сесії Львівської міськради депутати прийняли постанову «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова». Прокуратура Львівської області, посилаючись на порушення низки вимог чинного законодавства, опротестувала рішення Львівської міськради про заборону комуністичної і нацистської символіки в частині використання прапора Перемоги.

Цього року комуністи Львова обіцяють 9 травня провести традиційні заходи і розгорнути прапор Перемоги.

Додамо, 9 травня 2011 року у Львові відбулися сутички за участі комуністів, «Свободи» та правоохоронців. Уже 2012 року Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення масових заходів у Львові 9 травня. Цього ж року начальник міліції області Олександр Рудяк каже, що готовий до будь-якого розвитку подій 9 травня.

історія львівщина

Знак гривні
Знак гривні