ТЕКСТИ оголошують збір пожертв на переклад підручника одного з лідерів піратів про те, як онлайн-активістам змінювати світ

Посібник написав засновник Піратської партії Швеції Рікард Фальквінге. У 2006 році партія вперше взяла участь у виборах до шведського парламенту і набрала лише 0,63 відсотки. А вже через три роки, на виборах 2009 року до Європарламенту Піратська партія Швеції отримала 7,15% голосів, що дало їй одне депутатське крісло. Більше того, її підтримали 25% виборців молодше 30 років - дуже потужний результат.

Все почалося з того, що у 2006 році Рікард обурений санкціями, які держава вживала проти піратського поширення інформації в інтернеті, оприлюднив на зареєстрованому ним сайті piratpartiet.se ("Піратська партія") маніфест про створення політичної партії, що захищатиме вільний обмін інформацією.

Автор виклав у відкритий доступ три розділи своєї книги і щомісяця викладатиме новий.

Оригінал тексту розміщений тут

Оскільки усі розділи ще не викладені автором, то загальну суму потрібну на переклад ми оцінили приблизно у 400 уо. з розрахунку 40 уо за розділ.

Перший розділ ми переклали своїми силами. Читайте його тут

На переклад наступного розділу коштів ще немає.

Цитата з книги:
Саме зараз, коли ви це читаєте, десь у світі розрізнена група активістів, які просто собі розважаються, дає такої прочуханки багатим, авторитетним організаціям, що в тих аж голова кругом іде. Багаті та потужні організації звикли жити за золотим правилом: «хто має гроші, той і встановлює правила». Нові способи організації не просто ламають старі правила – вони руйнують їх дощенту, залишаючи високопосадовців ковтати пилюку й дивуватися, як це банда бідних, розрізнених, дезорганізованих активістів може перемогти їхню багату й добре структуровану організацію.

Допоможіть змінити світ, пожертвуйте на переклад!

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com і вкажіть "на переклад посібника"

Якщо може перекладати безкоштовно, ми раді такій допомозі.Технічні деталі перекладу пропонуємо обговорювати в коментарях під анотацією книги.

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

ЛікПей

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

U336801545841 - наш гаманець у гривнях на ВебМані

редакційне пожертви пірати

Знак гривні
Знак гривні