Киянам показують 50 найкращих фотографій від National Geographic

50 знакових знімків з історії знаменитого журналу для мандрівників "National Geographic" показують в Києві у Музеї Ханенків.

В експозиції показано різноманіття репортажних знімків - від незабутньої "Афганської дівчинки" Стіва МакКаррі до знакових кадрів Джейн Ґудолл та шимпанзе Ніка Ніколса, і до ніколи раніше не бачених краєвидів Мекки Томаса Аберкромбі.

Біля кожної фотороботи - детальна інформація про знімок, час та випадки, за яких вони були створені, а також розповідь про самого автора. До того ж, поряд з деякими фотографіями можна побачити послідовність зображень, які фотограф знімав до і після головного, ідеального кадру.

"До цієї збірки увійшли дуже різноманітні фото - і неймовірні світлини тварин, і загалом природи, і фото дослідників, і знімки соціального характеру, - каже Дмитро Губенко, заступник головного редактора української версії журналу "National Geographic". - Наприклад, мене дуже вразила фотокомпозиція, на якій зображено, скільки шматочків пластику проковтнув баклан. Ці птахи гинуть від голоду, наївшись пластику, яким люди забруднюють довкілля".

Виставка триватиме до 14 квітня. Її присвячено ювілею заснування одного з найвідоміших наукових товариств у світі. Цього року виповнюється 125 років від дня заснування Національного географічного товариства США, що видає знаменитий журнал "National Geographic". Також з квітня цього року виходить українська версія журналу "National Geographic".

Музей мистецтв імені Богдана та Віарвари Ханенків знаходиться по вулиці Терещенківська, 15. Вихідні дні - понеділок та вівторок. Працює музей до 17:30.

Кріс Джонс "Верблюди, які перетинають пустелю"

Стів МакКаррі "Афганська дівчинка"

Еморі Крістоф "Титанік"

Томас Дж. Аберкромбі "Хадж в Мецці"

Джерело: Gazeta.ua

анонс виставка культура медіа мистецтво

Знак гривні
Знак гривні