Особи в масках закидали регіоналів сніжками. Регіонали лаються й заявляють, що їх хотіли вбити (ВІДЕО)

Неабиякого розголосу набуло вчорашнє кидання сніжками в народних депутатів, яке начебто зробили прихильники опозиції (хоча цей факт ще треба довести). По-перше, окрім тушок-Табалових, дісталося ще й депутаткам-регіоналкам. По-друге, одна з них отримала черепно-мозкову травму. Принаймні, начебто з таким діагнозом вона госпіталізована.

Міліція уже завела кримінальну справу з цього приводу. Щоправда, не за фактом нанесення тілесних ушкоджень, як мало б бути у разі виявлення подібних травм, а за фактом хуліганських дій. Четверо учасників акції уже отримали повістки на допит.

Сама ж потерпіла депутат Ірина Горіна стверджує, що її не просто хотіли побити, а саме вбити. Саме це вона заявила журналісту Дмитру Гнапу, який додзвонився до регіонали у лікарню.

«Там, напевно, був камінь. Я була вся в землі, розумієте? Мене хотіли вбити!», - сказала Горіна, зайшовшись плачем. «Вони були в темних куртках і медичних масках! Вони кричали мені: «Тебе треба, сука вбити!» - цитує потерпілу Гнап на своїй сторінці у Facebook.

Колеги потерпілої по партії підтримали її гучною лайкою на адресу прихильників ВО «Свобода». Найбільш різким у висловлюваннях був Совість та один із найбільших Моральних авторитетів нації *, губернатор Харківщини Михайло Добкін.

"Когда мужчина ведет себя так по отношению к женщине, он превращается в животное, - написав Добкін у Twitter. - Тупоголовые быки льдом и снегом забросали. Рожи тряпками замотали, смелые очень".

(Дійсно, наприклад деякий час тому під час розгону у Харкові захисників парку, за вказівкою харківських керівників, били лише чоловіків, а жінкам дарували квіти і ввічливо виводили в безпечні місця** - ред.)

Зрозуміти людей, які кидали сніжки можна. Блогер Микола Малуха красномовно описує їхній ймовірний стан:

"Скажу так: я розумію, чому ці люди таке вчинили (за умови, що то не були провокатори). Ці регіоналки (не важливо якої статі, кольору шкіри/волосся/очей, віку) асоціюються із режимом, який перетворив людей на жебраків, люмпенів, що примушені починати свій день з голодних очей дитини і роздумами "де взяти хліба та заплатити за житло".

В цих людей вкрали країну, надію, сьогодення і майбутнє. Це фактично зомбі, які існують, а не живуть. І ці люди хочуть "русского бунта - бессмысленного и беспощадного".

Але виправдати ні в якому разі.

По-перше: опозиція виглядає у край непривабливому світлі. Навіть журналісти почали писати колонки "я забороню ходити мамі на мітинги опозиції". У програшній ситуації, коли влада боїться призначити вибори, вона тримала козир, який нічим бит.

По-друге: насильство з боку опозиції виправвдовує в очах суспільства репресії влади.

Юлія Тимошенко, геніальний тактик вірно відчула загрозу і відразу закликала колег видати метальників сніжок.

Та звідки виникла ідея кидати чи то сніг, чи то лід?

Про політику влади ми вже згадали. Культ ненависті це те що часто експлуатують політики. І якщо у скандал вплуталися прихильники опозиції (також не виключено, що це були провокатори), то діяли в рамках сталого тренду, котрий задає "Свобода". І який, до речі, викликав захоплення у нинішніх критиків сніжкометателів. "Мова ненависті" з обох сторін переповнює ток-шоу, коментарі в неті і публічні виступи.

Цікава тема обурення: "кинули у жінок". Це твердження як мінімум дивне. Мовляв завдавати фізичної шкоди чоловікам це нормально, а от жінкам...

Не будемо говорити про рівень сімейного насильства, піднімати відповідну статистику і розмірковувати про сентенцію"Раз б'є значить любить".

Насильство неприпустиме в принципі без відносно до чоловіків воно застосовується чи до жінок. І якщо ви захоплюєтеся тим, як депутати-мужики начистили один одному мроди, то будьте готові, що ваші герої з жінками зроблять дещо гірше.

Як виплутатися опозиції?

Тимошенко дала правильну рекомендацію. Далі лідери мають чітко, однозначно і голосно заявити: ми тільки за ненасильницький спротив. Крапка.

Усі хто закликає публічно чи на внутрішніх партзборах та форумах закликають до використання сили, як мінімум, провокатори або просто ідіоти і нам з ними не по дорозі.

---
* Це був сарказм
** Це також був сарказм

депутати протест кримінал

Знак гривні
Знак гривні