Історії успішних протестів (ВІДЕО)

Спілка молодих політологів України та activeTV розпочали роботу над відео проектом «Історії успішних протестів». Зараз створено відео сюжети про чотири протести, хоча творці проекту планують зробити відеоролики про щонайменше десять таких історій.

За висновком автора проекту, голови Спілки молодих політологів України Андрія Єременка, запорукою успіху у боротьбі за власні інтереси є системність підходу до вирішення проблеми. «Якщо проблема настільки вагома, що потребує масових акцій, це означає, що лише масовими акціями її вирішити практично неможливо» – зазначив Андрій Єременко.

Тож для того, аби досягти поставленої мети, необхідно проводити фахову юридичну і лобістську роботу, а протести використовувати як один з інструментів впливу.

«Готуючись до протистояння з владою, необхідно запастись терпінням і налаштуватись на системну роботу. У більшості випадків для того, щоб представники влади почали йти на поступки, боротьба має тривати не менше ніж півроку. Одним із важливих аспектів у боротьбі з бюрократією є знання процедур та слабких місць системи» – пояснює автор проекту.

За даними Центру дослідження суспільства, у 2012 році на кожні 100 протестів було всього 5 успішних.

Коли просто перемогти недостатньо

Навіть після того, як міська рада під тиском громадськості офіційно визнала помилковість свого рішення, борцям з його наслідками ще довго довелось працювати в судах і прокуратурах аби не допустити забудови перлини міста.

Мова йде про Парк «Знесіння», що у Львові.

Дарт Вейдер проти міськради

Темні сили на захисті центра міста від забудови. В Одесі на захист однієї з найдорожчих у сіх смислах цього слова землі став Дарт Вейдер.

Право на чисте повітря

Інколи боротьба може тривати роками, головне не складати руки та продовжувати системно працювати.

Прикладом такої боротьби є місто Васильків Київської області, де спритні чиновники робили бізнес на здоров’ї людей.

Відео дивитися тут.

Проти вбивць за кермом

Протест, до якого приєднались стражі порядку, та ще й висловили організаторам подяку за підняту проблему.

Отже, що може змусити бодай одну з гілок влади діяти разом з протестувальниками?

Відео дивитися тут.

відео успіх протест

Знак гривні
Знак гривні