Жертва снігу. Заступник Попова пішов у відставку, взявши усю провину на себе

Перший заступник голови Київської держадміністрації Олександр Мазурчак подав у відставу через неочищений від снігу Київ.

Хоча ще зранку у вівторок посадовець наполягав: проблему майже вирішили, ще трохи – і рух громадського транспорту повністю відновиться, а дороги остаточно приберуть від заметів. Також чиновник пояснював, чому спершу очищували дорогу до президентської дачі. Виявляється, шлях до Межигір'я терміново звільнили від кучугур, бо це дорога спеціального призначення.

Олександр Мазурчак.

"Якщо Кончу не прибрали, то що ви можете прибрати?.. Є так звані категоризовані дороги, які прибираються в першу чергу", – цитує екс-чиновника ТВі.

Депутат Верховної Ради Олександр Бригинець, який до обрання в парламент був депутатом Київради і добре знається на столичних управлінцях, так оцінив вчинок Мазурчака. «Справжнім офіцером виявився не заслужений ГБіст Попов, який зганьбив себе поразкою від снігу (вона сталась виключно тому, що столичні чиновники на догоду президенту, а не киянам, кинули техніку чистити маршрут Бориспіль-Межигір'я та інші "золоті" точки), а єдиний реальний професіонал в КМДА - Мазурчак. Він подав у відставку (ніби він відповідає за те, щоб відмовляти президенту) і Попов її прийняв! Ганьба чиновникам, які не спроможні взяти на себе відповідальність за свої поразки, за свій непрофесіоналізм», - пише Бригинець на своїй сторінці у Facebook.

Він також вважає, що після відставки Мазурчака очільник столичної міськадміністрації Олександр Попов зможе зі спокійною душею сказати, що винуватих покарано.

«З іншого боку, розумію Мазурчака - працювати в команді київськиї презофілів - суцільна ганьба.... Тим паче, за послугу, яку він зробив Попову своєю відставкою, перевівши стрілки на себе, заслужив якусь велику "регіональну" винагороду», - зауважив Бригинець.

Прикметно, що й сам Мазурчак вигороджує Попова. "Він (Попов - ред.) включився в процес після того, як трапилася ця ситуація (сильні снігопади, що накрили столицю 22-24 березня, - ред.) і фактично сам очолив штаб з її ліквідації", - цитує ЛІГАБізнесІнформ Мазурчака.

стихія сніг влада

Знак гривні
Знак гривні