Навіть Донбас не вірить, що Тимошенко замовила Щербаня

Переважна більшість населення України, а саме 76%, не вірять в те, що Юлія Тимошенко замовила вбивство Євгена Щербаня, 24% респондентів вірять у таку можливість.

Такі результати показало опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у лютому.

Причому, в безвинність Тимошенко вірять в усіх регіонах України, зокрема на Заході – 90%, у Центрі – 87%, на Сході – 64%, на Півдні – 63%. Хоча саме на Сході та Півдні сконцентрована найбільша кількість тих, хто вірить у її винуватість – по 37%.

Немає такої партії, більшість прихильників якої вірили б у замовлення. Більш за все тих, хто вірить у можливість замовлення Юлією Тимошенко вбивства Євгена Щербаня, серед електорату Партії Регіонів (41%), проте більше половини прибічників ПР не вірять в таку можливість (59%).

Так само серед прибічників Комуністичної партії більше тих, хто не вірять в можливість замовлення (63%), вірять 37% представників електорату цієї партії. Найбільша кількість тих, хто не вірить в можливість замовлення — серед електорату опозиційних партій: ПП ВО«Батьківщина» та ПП «Фронт Змін» ( однаково 96%), ПП ВО «Свобода» (92%), дещо менше серед прибічників ПП «УДАР» Віталія Кличка (85%).

Серед жінок дещо більше тих, хто не вірить у можливість замовлення Юлією Тимошенко вбивства Євгена Щербаня ніж серед чоловіків (78% проти 75%); 25% чоловіків та 22% жінок припускають таку можливість.

З віком кількість тих, хто вірить у можливість замовлення зростає — найменше таких серед молоді віком 18-29 років (21%), найбільше — серед людей віком 60-69 років (27%). Найбільше тих, хто не вірить у можливість замовлення Юлією Тимошенко вбивства Євгена Щербаня серед молоді та представників середнього віку — 18-29 років (79%) та 30-39 років (78%).

За рівнем освіти істотних розбіжностей не виявлено.

Опитування проводилося з 8 по 17 лютого. Було опитано 2032 респондентів в усіх регіонах України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

опитування тимошенко

Знак гривні
Знак гривні