На Челябінськ впав метеорит (ВІДЕО, ФОТО)

За даними від 13:15 мск, в наслідок випадку постраждали щонайменш 550 людей. Троє постраждалих знаходяться у важкому стані. За попередньою інформацією метеорит (або його частина) потрапив в озеро поруч з містом Чебаркуль (приблизно 70 км на захід від Челябінська)

За останньою версією подій, над Челябінською областю на висоті приблизно 40 км вибухнув (від дуже великої кінетичної енергії) метеорит, декілька уламків якого могли долетіти до землі. Однак всі руйнування та пошкодження не від них, а від вибухової хвилі, що вдарила зверху лише через декілька десятків секунд після падіння (тому що швидкість падіння була значно більше, ніж швидкість звуку).

Вибуховою хвилею вибило скло в десятках будинків. Зруйновано частину корпусу заводу з виробництва цинку(за іншою версією, заводу лаків та фарб). Повідомлень про жертви до цього моменту не було, однак є офіційна інформація про велику кількість легких поранень.

Вибух відбувся в 9:26 15 лютого (місцевий час). За деякими припущеннями, цей невеликий метеорит (максимум до півметра в діаметрі) з групи, що супроводжує прохід поруч з Землею астероїда 2012 DA14, який відбудеться сьогодні. Найменша відстань до нього буде за космічними мірками дуже малою, всього 27 тисяч кілометрів

Через надзвукову швидкість метеорита, вибухова хвиля з'явилась із значним запізненням після прольоту та вибуху.

МЧС Росії повідомило про другу хвилю метеоритного дощу, яка відбудеться близько першої години дня. Про всяк випадок школи у місті були закриті.

Місцеві жителі не втрачають почуття гумору (читайте теги #chelly, #Челябинск в Твітері):
"Последние новости из #chelly: нам выдают химзащиту и противогазы. Город почти эвакуирован, мы строим баррикады. Ожидается вторжение."

"Доброе утро Челябинск! Сегодня пятница, -13 градусов солнечная погода местами легкие метеоритные дожди. Всем хорошего дня! #chelly"

Декілька відео з падінням метеору (багато ненормативної лексики).

метеорит космос

Знак гривні
Знак гривні