В рамках боротьби за «покращення» Янукович може віддати українську ГТС Путіну вже навесні

Вже навесні 2013 президент Віктор Янукович, усвідомлюючи загрозу економічної кризи напередодні президентських виборів, може зважитися на допуск «Газпрому» до управління газотранспортною системою України, пише російська «Независимая газета».

"Експерти допускають, що, не отримавши від ЄС ні грошей на модернізацію ГТС, ні підтримки в переговорах з "Газпромом", Київ вже навесні приступить до створення двостороннього консорціуму. За два роки до президентських виборів і під загрозою економічної кризи команді Януковича вкрай важливо знизити газову навантаження на бюджет України", - цитує росіян Gazeta.ua.

Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук (Україна) вважає, що Київ у цьому випадку отримає знижку на газ, але тимчасову, а також меншу, ніж отримала Білорусь.

"Всі розуміють, що ціна на російський газ буде знижена максимум на три роки. І не до білоруського рівня, а приблизно до 200-250 доларів за тисячу кубометрів", - сказав Корольчук.

Екс-міністр економіки, депутат Верховної Ради від опозиції Сергій Терьохін вважає, що українській владі слід враховувати не тільки економічну, але і політичну сторону питання.

«Продаж ГТС - це торгівля незалежністю держави. Всі рішення щодо економіки, податків будуть прийматися не в Києві, а в Москві», - сказав він.

газ газпром янукович економіка покращення гтс абзац

Знак гривні
Знак гривні