Пілоти Коломойського на межі бунту (+відео)

Профспілки бортпровідників, авіатехніків і пілотів компанії «АероСвіт» сьогодні проводять акцію протесту біля стін Адміністрації Президента України.

Як повідомляє кореспондент «Коментарів», учасники акції вимагають відставки голови Державіаслужби, прокурора Київської області та легалізації страйків на транспорті. Також пікетувальники виступають проти незаконної реорганізації «АероСвіту».

Водночас в компанії «АероСвіт» заявили, що керівництво компанії закликає профспілковий актив вирішувати поточні проблеми шляхом діалогу, а не ультиматумів.

Як зазначили в компанії, протягом останніх двох років адміністрація неодноразово звертала увагу профспілкових лідерів на те, що середня «заробітна плата представників деяких авіаційних професій в «АероСвіті» є найвищою не тільки в галузі, але й у країні в цілому».

«Профспілкам пропонувалося оптимізувати виплати низці категорій співробітників у відповідності з поточними ринковими умовами і можливостями «АероСвіту».

Однак керівництвом профспілок беззастережно відхилялися всі спроби внести узгоджені зміни до колективного договору, прийнятого ще в період зростання економіки і розвитку авіаперевезень, що не враховує наслідків важкого економічного спаду 2008-2009 років та двох хвиль галузевої кризи. Навпаки, профактив кожного разу виступав з новими вимогами щодо преференцій», - заявили в компанії.

У підсумку, як відзначили в «АероСвіті», складова оплати праці співробітників лише декількох підрозділів «зросла до такого рівня, що стало в один ряд з ключовими факторами, які призвели до фінансових втрат компанії і спонукали керівництво «АероСвіту» вдатися до реорганізації і скорочення штату».

На думку адміністрації, позиція профлідера «спрямована на остаточне руйнування компанії і є безвідповідальною».

Нагадаємо: раніше авіакомпанія «АероСвіт» подала заяву в Господарський суд Київської області про банкрутство. Її борг перед кредиторами на 27 грудня перевищив 4,27 млрд. грн. Компанія заявила про скорочення штату і витрат компанії в цілому. Через фінансові проблеми компанії було скасовано низку рейсів і близько тисячі українців не змогли вчасно повернутися додому з-за кордону.

протест коломойський відео авіація спротив страйк аеросвіт

Знак гривні
Знак гривні