Податкова у 2012-му рекордно потрусила бізнес. Тепер це робитиме міністерство доходів (+ДЕМОТИВАТОРИ)

У 2012 році українські компанії відчули безпрецедентний тиск з боку правоохоронних і фіскальних органів. Численні перевірки податковою і митними службами, МВС та іншими органами влади нерідко ставили під загрозу існування багатьох підприємств. Лідером за кількістю гучних перевірок в 2012 році можна назвати Державну податкову службу (ДПС). За даними податкової, тільки за січень-вересень її співробітники провели 2766 перевірок за рішеннями судів, за постановами податкової міліції або інших правоохоронних органів.

Така активність відомства викликана амбітними планами уряду щодо підвищення надходжень до держбюджету, вважає президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала. "Темпи збільшення бюджетних доходів коректувалися кілька разів протягом року, і весь час в більшу сторону. Внаслідок доходи бюджету-2012 заплановані з ростом на 19% при фактично нульовому зростанні економіки і нульовій інфляції", - пояснив він виданню "Комерсант-Україна".

Високий рівень корупції у фіскальних органах і судовій системі робить їх зручними інструментами вирішення бізнес-конфліктів, визнає голова Українського союзу промисловців і підприємців народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах. "Значна частина бізнесу в тій чи іншій мірі намагається мінімізувати бюджетні відрахування, стаючи легкою мішенню для правоохоронних органів, які не гидують брати участь у процесах перерозподілу власності в країні", - зазначив він.

Крім того, за його словами, залучення співробітників правоохоронних органів у вирішення бізнес-конфліктів є одним з основних факторів зниження інвестиційної привабливості країни. Попри усі заяви президента і уряду, законодавство про боротьбу з корупцією не діє.

Вчора президент Віктор Янукович реорганізував Кабінет міністрів, створивши міністерство доходів і зборів України. До нього ввійшли Державна митна служба та Державна податкова служба, також на це відомство покладена функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Очільником цього міністерства призначено колишнього голову ДПА - Олександра Клименка.

Це нове відомство розізлило українців. Принаймні, такий висновок можна зробити, переглянувши демотиватори у соцмережах.

демотиватори уряд податки

Знак гривні
Знак гривні