Різдво у Львові. Анонс святкових заходів

Львів – одна з туристичних перлин країни запрошує усіх охочих відсвяткувати різдвяні свята згідно з усіма українським традиціям.

Одним із ключових дійств різдвяного Львова – є встановлення дідуха 6 січня. Центром міста пройде святкова процесія, лунатиме коляда. Дідух символічно встановлюватиме господар міста – міський голова Львова Андрій Садовий. Цього року для символу Різдва знайшли нове місце – на площі Яворницького, перед костелом Єзуїтів.

Родзинкою святкування зимових свят у Львові стануть вуличні вистави просто неба. Це подарунок від театру «Воскресіння» усім львів’янам і гостям нашого міста. З 6 до 9 січня у внутрішньому дворику Ратуші театр представлятиме вогняну інсталяцію «Коли ангели спускаються на землю». Вистава відбуватиметься щогодини з 17:00 до 22:00. Галичани у цей день традиційно мають вечерю вдома. Кожен відвідувач, який зайде до внутрішнього дворику Ратуші, буде мати змогу повечеряти смачною галицькою кутею.

8 січня на Площі Ринок перед входом у Ратушу о 17.00 відбудеться безкоштовна вулична вистава «Різдвяна феєрія» від театру «Воскресіння». Актори використають 12 чотириметрових масок, а також вогняні та піротехнічні ефекти. Історія Різдвяної феєрії має в своїй основі елементи різдвяного вертепу. Маски символізуватимуть образи Божої Матері, ангелів, Йосифа, царя Ірода та ін. Тривалість вистави – 1 год.

7-8 січня на проспекті Свободи святкуватимуть «Різдво з Львівським». Для відвідувачів готують цікаву програму із живим вертепом, шопкою та феєрією на сцені.

Ви зможете скуштувати справжніх українських традиційних пампухів на Святі Пампуха, поспівати пісень та колядок на Фестивалях «Велика Коляда» та Рок-коляда.

Також в рамках святкувань Різдва у Львові Ви маєте нагоду відвідати фестиваль «Спалах Різдвяної звізди», на якому відроджуються традиції виготовлення великих різдвяних звізд. Крім того, на Вас чекає безліч новорічних та різдвяний акцій, дійств, театралізованих шоу та незабутніх вражень!

А хто не встигне відвідати Львів на Різдво, матиме нагоду насолодитися цим містом й у лютому. 14-17 лютого у Львівському палаці мистецтв уже вшосте відбудеться Свято шоколаду - найсолодше свято країни. Усі відвідувачі «шоколадного дійства» будуть мати можливість взяти участь у насиченій мистецькими подіями програмі фестивалю, а також посмакувати різноманітним шоколадом.

фестиваль львівщина туризм

Знак гривні
Знак гривні