Новообраних депутатів розсадили в Раді. ПР і КПУ біля трибуни

Підготовча депутатська група взяла за основу запропонований план розсадки депутатів у сесійній залі.

Згідно з запропонованою схемою практично всі місця навколо трибуни займе Партія регіонів.

Водночас, як зазначив голова ВР Володимир Литвин, провладна партія "займе передні місця, але в збільшеному вигляді".

За ними сидітимуть депутати, обрані від ПР на мажоритарних округах, "Батьківщина" залишиться фактично на тих же місцях, але в зменшеному вигляді", депутати "УДАРу" займуть майже всі колишні місця фракції НУНС, "а жовтим кольором позначені місця ВО "Свобода".

Жовтий колір - "Свобода", червоний - КПУ, рожевий- "Батьківщина", коричневий - "Удар", синій - самовисуванці, зелений - ПР, темно-коричневий за місцями ПР - самовисуванці від ПР.

За словами Литвина, на даний момент лише представники УДАРу в неофіційних розмовах зазначили, що їх влаштовує таке розміщення.
Водночас керівник відповідної підгрупи комуніст Валентин Матвєєв заявив, що представник від "Батьківщини" не працює в рамках підгрупи.

"Зараз вони ("Батьківщина") запропонували іншу схему розміщення. Вони хочуть розміщуватися на цих самих місцях, але в дещо іншій конфігурації", - сказал Матвеев.

Зважаючи на те, що опозиціонери залишили засідання підготовчої групи до моменту розгляду питання щодо розсадки, Литвин запропонував ухвалити схему за основу і відкласти в часі остаточне рішення з цього приводу.

Депутати також дійшли згоди в тому, що в наступний понеділок у ВР о 15:00 відбудеться тренувальна зустріч, впродовж якої новобрані депутати навчаться працювати з системою для голосування.

Джерело: Українська правда

Рада ВР влада

Знак гривні
Знак гривні