Не впорався. Провладного кандидата з округу №132 вигнали з роботи

Янукович звільнив з посади заступника голови Миколаївської ОДА Віталя Травянка - провладного кандидата в депутати по 132-му округу, на користь якого проводились масштабні фальсифікації, які, врешті решт, призвели до масових заворушень.

Віталій Травянко. Програв не тільки вибори, але й посаду.

На офіційному сайті Миколаївської облдержадміністрації сказано: «Після утворення конфліктної ситуації навколо результатів голосування на виборчому окрузі №132, з метою припинення політичних спекуляцій щодо посади заступника голови облдержадміністрації, яка начебто надавала переваг одному з кандидатів та інтерпретувалась опонентами як залучення адмінресурсу, голова облдержадміністрації Микола Круглов підписав розпорядження про звільнення Травянка Віталія Івановича з посади заступника голови облдержадміністрації, за згодою сторін. Голова облдержадміністрації направив відповідні подання до Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України. Президент України Віктор Янукович прийняв рішення про звільнення з посади заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Травянка».

Формулювання причини звільнення можна розцінити як спробу показати хорошу міну під час поганої гри. Очевидно, у патронів Травянка як обласного, так і столичного рівня викликало неабияке роздратування те, що він, попри усіляке сприяння, не зміг побороти висуванця від опозиції більш-менш чисто. Понад те, поставив у вкрай незручне становище покровителів своїми незграбними спробами вирвати депутатський мандат буквально силою.

"Беркут" намагається "накукувати" Травянку депутатський мандат

Нагадаємо: округ № 132 - один з найскандальніших. За попередніми даними з сайту ЦВК, переміг кандидат від опозиції Аркадій Корнацький - 39,66%. Його конкурент, представник Партії регіонів і заступник губернатора Миколаївської області Віталій Травянко отримав 34,09%. Пізніше цифри на сайті ЦВК змінилися: кількість голосів у Корнацького залишилися незмінним - 39,66%, а у Травянко показник виріс до 39,97%. Всі ці дивацтва супроводжувалися штурмом «Беркута» і мітингами під будівлею окружкому. Є постраждалі з обох боків.

Центральна виборча комісія заявила, що не прийме результати виборів на цьому окрузі, отже тут, як на ще чотирьох округах, будуть перевибори.

вибори фальсифікації вибори-12

Знак гривні
Знак гривні